avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare casa nationalizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare casa nationalizata

Buna ziua, cu respect ptr. dvs. doresc sa ma informati in legatura cu o casa nationalizata pe care a mostenit-o mama mea,si care in anul 1960 ia fost confiscata de comunisti,sub titlu de.. bunuri parasite..., din 12 iunie 1975 imobilul este dat in administraare Directiei jud. de posta si telecom. Arad ,iar din noiembrie 1991,in baza leginr.15/1990, se intabuleaza dreptul de proprietate in fav. Posta Regionala Timisoara,art.3-4/HG371/1998.
acest imobil se afla in imediata vecinatate cu un alt imobil care se afla in proprietatea mea si anume casa XA, iar acest imobil pe care vreau sa-l revendic are nr. XB, ptr. ca cine avea in perioada aceea mai multe imobile, raminea acelasi nr.imobil si erau numer. in continuare cu A...B....C...,in functie de cite imobile avea proprietarul.
Cu respect....doresc sa ma informati in legatura cu procedura legala,pe care trebuie sa o urmez ptr.repunerea in posesie cu imobilul respectiv s-au daca nu se poate,sa fiu despagubit financiar ptr. acest imobil.Cu stima.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 17:38, 6 Aprilie 2010
Daca nu ati facut revendicare in baza legii 10/2001 (notificare prin executor judecatoresc la primarie) , atunci singura solutie este actiunea in instanta ! Insa motivarea actiunii trebuie sa fie pertinenta fiindca va trebui sa justificati de ce nu ati facut notificarea in baza legii 10/2001 care este o lege speciala!
Succes!
:luck:
Exact cum v-a spus colegul mai sus: avocatul pe care il veti angaja, va trebui sa incerce repunerea in termen pe legea 10/2001, intrucat ICCJ a decis ca legea 10/2001 are prioritate in fata Codului Civil, iar cine nu a formulat cerere de retrocedare in termenul prevazut de lege nu o mai poate face in baza dreptului comun: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil nationalizat in anul 1951. honoriu filimon honoriu filimon Buna ziua. In legatura cu intrebarea mea din data de 24 martie care se referea la unul din cele doua imobile detinute de familia mea la acea vreme, care a fost ... (vezi toată discuția)
Mai pot fi solicitate retrocedari de imobile ? Puiu Popescu Puiu Popescu Doresc sa stiu daca se mai pot depune notificari pentru retrocedarea unei farmacii nationalizata cu decretul 134/2.04.1949 impreuna cu intregul ei inventar ? ... (vezi toată discuția)
Imobil nationalizat in anul 1951. honoriu filimon honoriu filimon Buna ziua. Doresc sa aflu de la un cunoscator al legii un respuns corect. sint mostenitorul unui imobil teren plus constructie nationalizat in anul 1951. ... (vezi toată discuția)