avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate EvilAngel

Activitate EvilAngel

Ba pot să spun, deoarece doamna a spus clar că nu era vorba de un factor poștal, ci de un om oarecare. Chiar e atât de greu să citești exact ce a scris? Nu a scris nicăieri că ar avea o suspiciune, ci a părut chiar foarte convinsă:
1. "Ma intreb daca acest lucru este legal, pe ce baza au fost date unei persoane neautorizate"
2. "Puteti sa-mi spuneti si temeiul legal? Cel in care scrie ca postasul poate da unei persoane de pe strada corespondenta cetatenilor?"
Stimate domn Albert Kurtyan - Consilier Juridic,
Eu nu înțeleg de ce i-ai răspuns doamnei, din moment ce nici macar nu ai analizat corect întrebarea dânsei. A specificat clar că persoana respectivă nu este un factor poștal "cu acte în regulă". Nici nu are cum sa devină factor poștal, așa cum ai spus mai sus, doar pentru că i-a fost încredințată acea corespondență. Având în vedere acest lucru, este evident că nu este deloc legal ceea ce a făcut domnul factor poștal, care a predat corespondența tuturor unei terțe persoane, care nu are nici cea mai mică legătură cu acel Oficiu Poștal. Nici mie nu mi-ar plăcea ca documente sau scrisori confidențiale să ajungă pe mâna unei persoane alese aleatoriu, dintr-o mulțime.
În primul rând, la botez, când se cere certificatul copilului, nu te va suna popa, să-ți spună că mama vrea să boteze fără tine așa cum, nici de la Starea Civilă nu te sună nimeni pentru a-ți spune că mama îi face alt certificat celui mic.
În al doilea rând, cam ce ai vrea să scrii în plângerea penală (!)?! Bănuiesc că te-ai gândit deja la o formulare, nu? O dată ce ai ajuns și pe acest forum...
Eu sunt atee, dar mi-am "botezat" fetițele, pentru a scăpa de cicălelile familiei, considerând, așa cum a mai spus cineva mai sus, că doar le fac o baie. Impropriu spus, oricum, căci la catolici nici nu dezbracă bebelușul, doar îl "unge" pe cap, mânuțe și piciorușe. Cea mare este deja la școală acum, de unde am retras-o de la orele de religie (care este și ortodoxă).
Așa că, am împăcat și capra și varza. Nici nu m-am certat cu "neamurile", nici eu nu-mi supun copiii unor "învățături" pe care eu însămi le consider inepții.
Bună seara!
Trebuie dovedit că și mama și copilul au domiciliul la o anumită adresă din altă țară? Sau e de ajuns doar ca mama să-l aibă în țara respectivă și, în acest caz, poate scoate copilul din România, fără acordul tatălui?
Mă interesează, pentru că sunt în aceeași situație.
Mulțumesc, o seară plăcută!

Martonze a scris:

Cel mai simplu este să demonstraţi în instanţă că aveţi domiciliul în ţara X....la adresa..... şi atunci, nu mai aveţi nevoie de acordul tatălui.Deocamdată, până prindeţi rădăcini în ţara de adopiţie, uzaţi de acoprdul tatălui pentru 3 ani.