În urma unui proces pt încredințarea minorului s-a stabilit domiciliul copilului la mine și custodie comuna cu tatăl. Eu doresc sa plec într-o alta țară împreună cu copilul pt a ne stabili acolo. Tatăl a fost de acord si a spus ca îmi va da semnătura pt a putea pleca. Dar având custodie comună știu ca ori de câte ori trebuie sa părăsim tara am nevoie de semnătura lui pt copil. Ce pot face din punct de vedere legal și cum pot încheia un acord cu el ca putem părăsi țara ori de câte ori este nevoie fără a mai fi necesar sa apelam la el?
gi-jane2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Va poate da acordul pt 3 ani sa puteti iesi din Romania de cate ori doriti. Daca si asa vi se pare prea des, puteti apela la instanta sa cereti schimbarea locuintei copilului in strainatate si tatal poate fi de acord cu cererea.
Cineva m-a informat ca se poate face la notar de comun acord o înțelegere intre noi. Gen ca el renunță la custodie comună și îmi oferă custodia totală. Se poate face așa ceva?
Martonze
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Cel mai simplu este să demonstraţi în instanţă că aveţi domiciliul în ţara X....la adresa..... şi atunci, nu mai aveţi nevoie de acordul tatălui.Deocamdată, până prindeţi rădăcini în ţara de adopiţie, uzaţi de acoprdul tatălui pentru 3 ani.