avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minorul are domiciliul la mine. Ce acord pot încheia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minorul are domiciliul la mine. Ce acord pot încheia cu tatăl că putem părăsi țara ori de câte ori este nevoie, fără a mai fi necesar să apelăm la el?

În urma unui proces pt încredințarea minorului s-a stabilit domiciliul copilului la mine și custodie comuna cu tatăl. Eu doresc sa plec într-o alta țară împreună cu copilul pt a ne stabili acolo. Tatăl a fost de acord si a spus ca îmi va da semnătura pt a putea pleca. Dar având custodie comună știu ca ori de câte ori trebuie sa părăsim tara am nevoie de semnătura lui pt copil. Ce pot face din punct de vedere legal și cum pot încheia un acord cu el ca putem părăsi țara ori de câte ori este nevoie fără a mai fi necesar sa apelam la el?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 22:52, 5 Decembrie 2018
Bună seara!
Trebuie dovedit că și mama și copilul au domiciliul la o anumită adresă din altă țară? Sau e de ajuns doar ca mama să-l aibă în țara respectivă și, în acest caz, poate scoate copilul din România, fără acordul tatălui?
Mă interesează, pentru că sunt în aceeași situație.
Mulțumesc, o seară plăcută!

Martonze a scris:

Cel mai simplu este să demonstraţi în instanţă că aveţi domiciliul în ţara X....la adresa..... şi atunci, nu mai aveţi nevoie de acordul tatălui.Deocamdată, până prindeţi rădăcini în ţara de adopiţie, uzaţi de acoprdul tatălui pentru 3 ani.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A avea domiciliu undeva înseamnă să fii înregistrat oficial cu domiciliul la autoritatea din acea ţară, iar copilul să fie înscris la şcoală sau grădiniţă acolo. Abia atunci dovediţi la graniţă că aveţi domiciliu în ţara de rezidenţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere procura iesire din tara minor alexafaby alexafaby M-am judecat cu tatal copilului pentru urmatoarele capete: libare trecere a granitelor, custodia, pensia alimentara si stabilirea domicilului(proces deschis de ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii cu minorul Dorisanna Dorisanna Buna.Recent am terminat procesul de divort, care a fost unul lung si anevoios.Cu fostul sot nu am ramas in relatii de prietenie si mereu incearca sa imi puna ... (vezi toată discuția)
Drepturile minorului claugeorgy claugeorgy buna ziua as dori sa ma ajute si pe mn cineva cu o nelamurire. eu sunt divortata am un copil de 13 ani tatal e obligat la pensie de intretinere si avem si un ... (vezi toată discuția)