M-am judecat cu tatal copilului pentru urmatoarele capete: libare trecere a granitelor, custodia, pensia alimentara si stabilirea domicilului(proces deschis de mine el nu s-a prezentat la nici o infatisare finnd plecta din tara de 6 ani dar a semnat pentru toate hartiile primite de la tribunal.Am obtinut domiciliul la mine si pensie. Ceea ce ma interesa pe mine si anume libera trecere nu am obtinut. Intrebare: in situatia in care avem custodie comuna exista vreo sansa la apel sa obtin libera trecere a granitelor fara acordul lor sau aceste doua lucruri sunt in stransa legatura. Mentionez iesirile in afara tarii sunt pentru vacante.
Din pacate acest acord trebuie dat personal, iar din ce spuneti dvs dnul este plecat si nu are cine sa va dea. Custodia oricum este comuna, dar nu va da dreptul sa parasiti tara. Veti putea introduce o noua actiune cu acest obiect.
N-am auzit de vre-un caz in care unul dintre parinti sa obtina dreptul de a parasi tara (asa generic) fara acordul celuilalt parinte in timp ce se exercita autoritatea parinteasca in comun.
Am auzit de cazuri in care s-a decis suplinirea acordului tatalui in calatoriile din Romania catre tara de domiciliu a copilului (in cazurile in care aceasta era alta decat Romania).
Am auzit si de cazuri specifice in care s-a cerut suplinirea acordului pentru parasirea tarii in cazuri bine determinate: specificate datele de plecare si de intoarcere si tara/tarile de destinatie (exact ca in cazul declaratiei de acord al parintelui).
Deci as zice ca nu prea aveti sanse, dar mai bine intrebati avocatul care v-a reprezentat pentru ca el cu dosarul in fata poate sa va spuna ce sanse aveti.
Sau un alt avocat, daca cel ce v-a reprezentat nu este multumitor.
M a tinut ca imi da procura pana in ultimul moment si cand l am sunat mi- a spus ca e plecat in alt oras si nu are cum sa o mai faca. In conditiile in care l-am anuntat din luna mai ca in luna august la sfarsit plecam in concediu in Grecia.
Custodie totala
Anca boca
Daca tatal minorului este in inchisoare pot obtine custodia totala a minorului ? Din Mai 2017 acesta nu a mai venit acasa , el fiind inchis pe teritoriul ... (vezi toată discuția)