avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile minorului


buna ziua as dori sa ma ajute si pe mn cineva cu o nelamurire. eu sunt divortata am un copil de 13 ani tatal e obligat la pensie de intretinere si avem si un program de vizitare stabilit prin hotarare judecatoreasca. eu sunt recasatorita si mai am un copil din a doua casatorie si am vrea sa plecam in spania ca am avea mai multe oportunitati pentru copii doar ca tatal nu vrea sa imi dea semnatura ca nu e de acord sa plec din tara cu copilulu iar copilul isi doreste sa vina cu noi si clar nu as pleca fara el nu vreau sa despart fratii ca as innebuni.as putea deschide un proces sa se ceara parerea copilului , amintesc are 13 ani si vreau sa styu daca se tiine cont de parerea lui ca tatal a zis ca nu are nici un cuvant pana la 16 ani si sunt disperata deoarece e vorba de viitorul lor pana la urma nu de orgoliile noastre , astept raspuns urgent, multumesc anticipat !!!
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2015
gi-jane2, moderator
Aveti hotare judecatoreasca de incredintare a minorului?
da , am hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila din 2003 dar am si hotarare judecatoreasa de vizitare a copilului de catre tatal sau si nu e de acord sa plece in alta tara a zis ca fara semnatura lui nu avem ce face si sunt disperata
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2015
claugeorgy, utilizator
De plecat puteti pleca din tara, la granita nimeni nu va opreste atat timp cat aveti incredintarea copilului prin hotarare judecatoreasca. Dupa plecare v-ar putea face ceva sicane pentru ca ati plecat definitiv dar daca ii transmiteti adresa il poate vizita si acolo iar in vacante poate veni la el. Eu in locul d-voastra as pleca, ulterior l-as anunta unde-i adresa si daca el ar deschide proces as angaja un avocat care sa ma reprezinte in tara. In acel proces probabil va putea fi audiat minorul.
se poate si daca avem custodie comuna si ore de vizita prin sentinta din 2014?am inteles ca sa schimbat ceva si ca daca am sentinta definitiva nu ar fi asa problema plecatul si el va trebui sa viziteze copilul in strainatate asta daca vrea bineinteles ceea ce nu cred ca va face ,nici acum nu prea respecta orele de vizita zice ca nu se merita sa cheltuie banii pe drum ptr un wekeend
Daca aveti custodie comuna nu puteti parasi tara impreuna cu minorul fara acordul tatalui. Insa puteti apela la instanta de tutela/judecatorie unde veti putea suplini acordul tatalui prin obtinerea unei decizii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului din tara - divortat LucianIonut LucianIonut Prietena mea care sunt momentan cu ea sa despartit nu de mult.Ea a plecat in italia sa lucreze si sa trimita bani acasa ca el nu lucra,se lasa mereu d emunca ... (vezi toată discuția)
Calatorie in strainatate cu minori MateiAnca MateiAnca Buna ziua. Am o fetita de 13 ani si as dori sa plec in vacanta cu ea in strainatate. Sunt divortata dar imi este incredintata mie prin hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara - stabilire in alta tara cu minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 buna ziua.am si eu o intrebare:sunt divortata de 2 ani si am o fetita de 6 ani care mi-a fost incredintata .fostul meu sot locuieste in vaslui iar eu cu ... (vezi toată discuția)