avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... emigrare impreuna cu un copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

emigrare impreuna cu un copil minor

In cazul in care as obtine o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare a minorului rezultat dintr-o relatie de concubinaj,as putea sa il iau sa traiasca cu mine in alta tara fara acordul tatalui sau natural?Mentionez ca m-am casatorit cu un cetatean strain,iar tatal copilului ma ameninta ca nu il lasa sa mearga cu mine.Nu am intentat inca un proces de incredintare,dar ma gandesc sa o fac.va multumesc mult.
Daca obtineti o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care vi s-a incredintat copilul puteti merge cu el in strainatate. In acest sens, la iesirea din tara vi se va cere pasaportul si hotararea definitiva si irevocabila prin care v-a fost incredintat copilul.
Dar daca el va cere dreptul de a vizita copilul,sustinand ca daca eu plec cu el din tara si ne stabilim definitv acolo,el nu va mai putea sa il vada?
Daca obtine dreptul de vizita, il va vedea in perioada stabilita de catre instanta.
Va multumesc f mult pt raspunsuri si atentia acordata.Dureaza mult un proces de incredintare a minorului,in cazul in care tatal nu lupta pt custodie?
Oricum nu se termina cat ai bate din palme: ancheta sociala, martori...
Daca apare si el cu o reconventionala #-o

Alte discuții în legătură

Program de vizitare minor mirka mirka Buna seara, in urma divortului tribunalul a incredintat minorul tatalui prin hotarare definitiva si irevocabila s-a stabilit si un program de vizitare tot ... (vezi toată discuția)
Scoatere din tara minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua ,as avea o intrebare : sunt divortata din 2010 si am o fetita de 7 ani si jumatate ; la divort fetita mi-a fost incredintata prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Drepturile minorului claugeorgy claugeorgy buna ziua as dori sa ma ajute si pe mn cineva cu o nelamurire. eu sunt divortata am un copil de 13 ani tatal e obligat la pensie de intretinere si avem si un ... (vezi toată discuția)