Buna ziua,am fost angajata primariei ca asistent personal ptr. fetita mea,in urma operatiei la inima pe cord deschis,11luni si 18zile dupa care a expirat contractul si mi-au zis ca daca aveam exact un an lucrat beneficiam de ajutor de jomaj.Toate bune si frumoase, am mers totusi la somaj sa intreb si mi-au zis c-a sa fac un an s-a ma angajez jumatate de luna la o firma,sa fac un an de zile ,dupa care s-a ma duc la ei sa depun dosarul.Am umblat dupa toate actele necesare,am mers si am depus dosarul si dupa ce am stat acolo vreo 40 minute mi-au dat repartitie s-a ma angajez.Problema e ca eu vreau sa fac niste cursuri si s-a ma reprofilez pe alt domeniu.Intrebarea mea este ce se intampla mai departe daca eu refuz angajarea si ma duc la somaj cu repartitia semnata de firma respectiva ca eu refuz..I-mi da alta repartitie sau se incheie tot si se opreste dosarul ptr. somaj.Multumesc anticipat.,
buna ziua,am fost accidentata la un colt de cladire(mergeam sa-mi iau copilul de la scoala) unde un sofer a virat in loc la dreapta si cu spatele masinii m-a atins la umarul stang si m-a aruncat pe jos .m-am lovit la picior mi s-au rupt si pantalonii.Soferul a oprit m-a intrebat daca am patit ceva si bineinteles ca a-m ripostat si l-am intrebat:ce faci domnule ,dai peste oameni?S-a tipat la mine ca nu ma uit pe unde merg,ca dorm si s-a suit in masina si aplecat.Eram foarte speriata in urma impactului dar am reusit sa-i iau nr. masinii.Acasa i-am povestit sotului si el a sunat la politie care n-ea spus s-a chemam salvarea sa mergem la urgenta.Mana stanga ma durea foarte tare si n-o putea misca deloc,pentru ca puteam merge m-a dus sotul cu masina la urgente pentru investigatii.Acolo doctorul m-a intrebat ce s-a intamplat si a chemat politia sa dau declaratie.In urma consultatiei si a radiografiilor nu am avut nimic fracturat dar mi-au prescris 10 zile calmante(cate 5 pe zi vreo 3 feluri)si comprese cu gheata.Soferul a fost gasit i- fost suspendat permisul poe 3luni si i s-a intocmit dosar penal.N-am scos certificat medico-legal.Ce ma sfatuiti s-a fac?