avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de somaj

Buna ziua,am fost angajata primariei ca asistent personal ptr. fetita mea,in urma operatiei la inima pe cord deschis,11luni si 18zile dupa care a expirat contractul si mi-au zis ca daca aveam exact un an lucrat beneficiam de ajutor de jomaj.Toate bune si frumoase, am mers totusi la somaj sa intreb si mi-au zis c-a sa fac un an s-a ma angajez jumatate de luna la o firma,sa fac un an de zile ,dupa care s-a ma duc la ei sa depun dosarul.Am umblat dupa toate actele necesare,am mers si am depus dosarul si dupa ce am stat acolo vreo 40 minute mi-au dat repartitie s-a ma angajez.Problema e ca eu vreau sa fac niste cursuri si s-a ma reprofilez pe alt domeniu.Intrebarea mea este ce se intampla mai departe daca eu refuz angajarea si ma duc la somaj cu repartitia semnata de firma respectiva ca eu refuz..I-mi da alta repartitie sau se incheie tot si se opreste dosarul ptr. somaj.Multumesc anticipat.,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:50, 22 Iulie 2016
Daca refuzati angajarea , nu veti primi indemnizatia de somaj,dar va puteti incrie la AJOFM ca persoana in cautarea unui loc de munca.

In acest caz, puteti beneficia de cursuri de formare profesioanla organizate de AJOFM.

Legea 76/2002
art.63
(1) Persoanele în căutarea unui loc de muncă pot participa la programe de formare profesională care să le asigure creşterea şi diversificarea competentelor profesionale în scopul asigurării mobilităţii şi reintegrării pe piaţa muncii.
.....
1. Firma unde ati fost repartizata poate refuza sa va angajeze.

2. - Pe spatele dispozitiei de repartizare are o rubrica pe care angajatorul o completeaza ca nu este de acord cu angajarea dvs.
- Dispozitia astfel completata o duceti la Agentia de Somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj kadilus kadilus Buna ziua! Tind sa cred ca lumea se intoarce cu susul in jos deoarece am a nelamurire mare: inca sunt in somaj, am fost la un interviu, am fost admis de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de cursurile gratuite, daca nu iau somaj? alina2385 alina2385 Buna ziua. Am o rugaminte la dumeanvoastra si sper sa ma puteti ajuta Sunt absolventa de studii superioare (master) la stat 2010. Dupa terminarea ... (vezi toată discuția)
Repartizare loc munca de la ajofm in timpul concediului medical ancabuzatu ancabuzatu Buna ziua, Sunt somer de cca 2 luni. Ieri am mers la doctor mi s-a dat un concediu medical (pe perioada 13-19.02.2013) pe care m-am dus azi, 14.02.2013, sa-l ... (vezi toată discuția)