avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... parasirea locului accidentului a soferului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

parasirea locului accidentului a soferului

buna ziua,am fost accidentata la un colt de cladire(mergeam sa-mi iau copilul de la scoala) unde un sofer a virat in loc la dreapta si cu spatele masinii m-a atins la umarul stang si m-a aruncat pe jos .m-am lovit la picior mi s-au rupt si pantalonii.Soferul a oprit m-a intrebat daca am patit ceva si bineinteles ca a-m ripostat si l-am intrebat:ce faci domnule ,dai peste oameni?S-a tipat la mine ca nu ma uit pe unde merg,ca dorm si s-a suit in masina si aplecat.Eram foarte speriata in urma impactului dar am reusit sa-i iau nr. masinii.Acasa i-am povestit sotului si el a sunat la politie care n-ea spus s-a chemam salvarea sa mergem la urgenta.Mana stanga ma durea foarte tare si n-o putea misca deloc,pentru ca puteam merge m-a dus sotul cu masina la urgente pentru investigatii.Acolo doctorul m-a intrebat ce s-a intamplat si a chemat politia sa dau declaratie.In urma consultatiei si a radiografiilor nu am avut nimic fracturat dar mi-au prescris 10 zile calmante(cate 5 pe zi vreo 3 feluri)si comprese cu gheata.Soferul a fost gasit i- fost suspendat permisul poe 3luni si i s-a intocmit dosar penal.N-am scos certificat medico-legal.Ce ma sfatuiti s-a fac?
Daca nu veti avea mai mult de 90 de zile de ingrijire medicala, iar din cele relatate nu veti avea, dosarul penal se va clasa iar soferul nu va raspunde din punct de vedere penal, acesta va primi o suspendare de 90 de zile a permisului de conducere.
Puteti depune o plangere penala pentru vatamare corporala din culpa in termen de 3 luni de la producerea accidentului si puteti solicita daune materiale si morale care vor fi platite de catre asiguratorul RCA (daca acesta era asigurat la momentul producerii accidentului).
Trebuie sa va scoateti un certificat medico legal pe care il puteti depune la plangere si mai tarziu.
ce se intampla daca nu scot certificat medico-legal?
Soferului i s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului.
Chiar daca se claseaza pentru vatamare corporala din culpa, ramane cu infractiunea de parasire a locului accidentului.
In acest caz aveti posibilitatea sa va adresati instantei civile pentru despagubiri.
Va sfatuiesc sa va scoateti CML.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de circulatie - declaratii la politie/plangere? elisabetasurdu elisabetasurdu Pe 08/11/2014 sotul meu a fost lovit de un sofer neatent cu masina,sotul se afla pe trotuar se asigura sa traverseze strada,la 1,5 m se afla o masina in ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru vatamare corporala si fuga de la locul accidentului stelutza_tl stelutza_tl Buna seara, Am o problema si as avea nevoie de un sfat al unui avocat. Dintr-un conflict verbal al sotului meu cu un sofer de taxi ( soferul de taxi a ... (vezi toată discuția)
Tentativa de musamalizare accident auto cu victima GeorgeMAXIM GeorgeMAXIM Buna ziua, Ieri dupa-amiaza mama mea a fost implicata pasiv intr-un accident auto. Unei masini care se deplasa cu viteza i-a explodat un pneu si s-a ciocnit ... (vezi toată discuția)