Pe 08/11/2014 sotul meu a fost lovit de un sofer neatent cu masina,sotul se afla pe trotuar se asigura sa traverseze strada,la 1,5 m se afla o masina in stationare,soferul masinii a trecut pe linga el s-a urcat in masina a dat drumul la masina in spate si la lovit,sotul a tipat si a oprit la timp,s-a dat jos l-a injurat si a plecat,sotul este operat la coloana de 4 ori,erau trei luni la momentul accidentului,a sunat la 112 a venit salvarea si politia,i-au dat primul ajutor,l-au dus la spital,am scos certificat medico legal am dat declaratii la politie,amatasat certificatul medco legal sii s-a spus ca sa astepte 90 de zile ca dosarul va ajunge la parchet.va rog trebuie sa astepte sau trebuie sa depuna plingere personala la parchet,judecatorie sau ce trebuie sa faca?
Daca ati dat declaratii la politie, inseamna ca s-a deschis un dosar impotriva soferului neatent. Trebuie sa verificati la politie dar imposibil sa nu se fi deschis dosar penal. Angajati-va un avocat care sa urmareasca cursul activitatilor care se intreprind in dosar. Sotul dvs se poate constitui si parte civila, fiind deja parte vatamata. Parte civila adica poate cere despagubiri
Din ce descrieti dvs, consider ca politia s-a sesizat din oficiu si s-a deschis dosar penal pentru parasirea locului accidentului, dar sotul dvs trebuie sa depuna si plangere prealabila pentru vatamare corporala din culpa. Atentie termenul este de 3 luni!
Este posibil ca in urma accidentului, sa recidiveze afectiunile precedente si sa aiba nevoie de mai multe zile de ingrijiri medicale.
E indicat sa depuna plangere penala.
E posibil sa se fi sesizat din oficiu politia dar cine stie...
Trebuie audiati si martori.
Trebuie identificat autoturismul.
Ce ati pazit pana acum...?