avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu auto cu numere de germania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu auto cu numere de germania

Buna ziua,
In ziua de luni 22.10.2012 masina pe care o conducea sotia mea a fost implicata intr-un accident rutier cu victime. Soferul vinovat a intrat pe contrasens si a lovit masina condusa de sotia mea. Soferul vinovat a fugit de la locul accidentului. S-a prezentat la politie a doua zi unde a declarat ca a pierdut toate actele. Masina soferului vinovat are numere de germania. Intrebare: care sunt pasii de urmat pentru recuperarea prejudiciului creat.
ps. Pentru a vizualiza fotografii: [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: DonaldAlex , utilizator 17:14, 28 Octombrie 2012
ar fi bine sa consultati un avocat si sa discutati toate detaliile, altfel aveti toate sansele sa "muriti" cu "dreptatea in mana".
Multumesc pentru raspuns. Pana vorbesc cu un avocat pot depune plangere penala la parchet. Ce termen am pana la depunerea plangerii penale.
Dosarul penal s-a deschis din oficiu, dat fiind ca au rezultat victime.Trebuie verificat la BAAR daca acea masina avea asigurare.
Termenul de depunere a plangerii penale este de doua luni de la data accidentului. E bine sa contactati politia rutiera pentru a vedea cine e persoana care se va ocupa de cazul dvs. si sotia sa solicite eliberarea unui certificat medico-legal, intrucat doar in baza acestuia se poate contura existenta/inexistenta unui dosar penal cu sanse de a ajunge in instanta pentru vatamare corporala din culpa, unde se pot solicita daune si pentru avariile masinii.
Buna seara,
Luni voi merge la politie sa cer Anexa nr.2 si procesul verbal de constatare. Pe urma voi merge la parchet si voi depune o plangere penala.Politia are obligatia sa-mi dea aceste documente?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Juramant in instanta buniculmiti buniculmiti Pun urmatoarea problema.Am un proces cu o societate de asigurari pentru un accident si care accident nu este recunoscut de aceasta societate.Soferul vinovat ... (vezi toată discuția)
Chemat in judecata pentru ca am fost victima unui accident rutier rrazvann rrazvann Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o parere sau un sfat legate de urmatorea situatie: In 2008 am fost accidentat pe trotuar de un autoturism, am considerat-o ... (vezi toată discuția)