avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... redobandire permis de conducere auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

redobandire permis de conducere auto

Am avut un accident rutier cu victime (am deschis neatent usa masinii si am lovit(se pare, nu e sigur) un biciclist, acesta a cazut si a ajuns la spital pentru examinari.Nu a patit nimic nu are pretentii,dar mi s-a intocmit dosar penal.Dupa sulutionarea dosarului mi sa spus ca mi se va suspenda permisul pe timp de 60 de zile (deoarece a fost accident cu victime?). Am inteles ca nu pot da examen pentru reducerea suspendaii cu 30 de zile . Este vreo posibilitate sa ma adresez comandantului serviciului circulatiei, sa-mi reduca suspendarea??(Nu am mai avut accidente ,conducand de 39 de ani). A doua intrebare este : accidentul s-a intamplat intr-un al judet decat cel in care am domiciliul. Permisul il voi reprimi in judetul unde a avut loc accidentul(CJ) sau de la politia rutiera de care apartin(MS) ? Multumesc anticipat pentru raspunsuri>
Cel mai recent răspuns: vasile_sz , utilizator 20:10, 16 Iunie 2016
Dosarul penal sa deschis pe baza: Art. 196 Noul Cod Penal Vătămarea corporală din culpă Infracţiuni contra integrităţii corporale sau sănătăţii.
Daca pers. vatamata nu a depus plangere este bine, dar dosarul penal sa deschis in rem

Astfel, potrivit art. 228, C.p.p., organul de urmărire penală dispune începerea urmăririi penale când a fost sesizat, în una din modalităţile prevăzute de lege (denunţ, plângere, din oficiu), că s-a săvârşit o infracţiune şi când din cuprinsul actului de sesizare sau al actelor premergătoare efectuate nu rezultă vreunul din cazurile de împiedicare a punerii in mişcare a acţiunii penale; pentru începerea urmăririi penale nu se cere deci cunoaşterea făptuitorului sau o altă condiţie cu privire la persoană.

Este vreo posibilitate sa ma adresez comandantului serviciului circulatiei, sa-mi reduca suspendarea?(Nu am mai avut accidente ,conducand de 39 de ani).
Acest lucru nu cred ca este posibil, nu seful serviciului circulatie poate lua astfel de decizii ci instanta ptr. reducerea perioadei de suspendare. Cu atat mai bine, in instanta, daca vreti sa actionati, puteti mentiona ca in 39 ani nu ati avut nici un fel de eveniment rutier neplacut. Instanta tine cont si de acest aspect.

Accidentul s-a intamplat intr-un al judet decat cel in care am domiciliul. Permisul il voi reprimi in judetul unde a avut loc accidentul(CJ) sau de la politia rutiera de care apartin(MS) ?
Daca nu ma insel, permisul vi se va restitui personal (trebuie sa va prezentati), la regimul de permise auto in judetul unde a fost suspendat.

Este doar opinia mea, mai asteptam si alte opinii de la colegi.



Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2016
ContSters390045, utilizator
Multumesc pentru raspunsul dvs. la obiect si cuprinzator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victima marcuflorin1980 marcuflorin1980 Buna seara.Am avut un accident rutier cu victima in data de 29.04.2013.Victima a suferit julituri si a fost dus la uregenta unde a stat 4 ore si a primit ... (vezi toată discuția)
Permis conducere suspendat ca urmare accident cu vatamare corporala traianim traianim Buna ziua! In urma cu trei luni am avut un accident rutier, pentru care ma fac vinovat, soldat cu vatamare corporala. Mi-a fost retinut permisul de conducere ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis conducere 90 zile ContSters373000 ContSters373000 Buna ziua ! in data de 18.07.2015 am fost implicat intr-un accident rutier intr-o intersectie din mun. Braila. Am trecut pe ultimele 5 sec. de verde , am ... (vezi toată discuția)