Dosarul penal sa deschis pe baza: Art. 196 Noul Cod Penal Vătămarea corporală din culpă Infracţiuni contra integrităţii corporale sau sănătăţii.
Daca pers. vatamata nu a depus plangere este bine, dar dosarul penal sa deschis in rem
Astfel, potrivit art. 228, C.p.p., organul de urmărire penală dispune începerea urmăririi penale când a fost sesizat, în una din modalităţile prevăzute de lege (denunţ, plângere, din oficiu), că s-a săvârşit o infracţiune şi când din cuprinsul actului de sesizare sau al actelor premergătoare efectuate nu rezultă vreunul din cazurile de împiedicare a punerii in mişcare a acţiunii penale; pentru începerea urmăririi penale nu se cere deci cunoaşterea făptuitorului sau o altă condiţie cu privire la persoană.
Este vreo posibilitate sa ma adresez comandantului serviciului circulatiei, sa-mi reduca suspendarea?(Nu am mai avut accidente ,conducand de 39 de ani).
Acest lucru nu cred ca este posibil, nu seful serviciului circulatie poate lua astfel de decizii ci instanta ptr. reducerea perioadei de suspendare. Cu atat mai bine, in instanta, daca vreti sa actionati, puteti mentiona ca in 39 ani nu ati avut nici un fel de eveniment rutier neplacut. Instanta tine cont si de acest aspect.
Accidentul s-a intamplat intr-un al judet decat cel in care am domiciliul. Permisul il voi reprimi in judetul unde a avut loc accidentul(CJ) sau de la politia rutiera de care apartin(MS) ?
Daca nu ma insel, permisul vi se va restitui personal (trebuie sa va prezentati), la regimul de permise auto in judetul unde a fost suspendat.
Este doar opinia mea, mai asteptam si alte opinii de la colegi.