avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis conducere 90 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis conducere 90 zile

Buna ziua !
in data de 18.07.2015 am fost implicat intr-un accident rutier intr-o intersectie din mun. Braila.
Am trecut pe ultimele 5 sec. de verde , am depasit cu rotile motoare axa drumuli care il traversam , timp in care am fost lovit lateral dreapta in roata din spate de un opel astra . Conduceam un Mercedes ML de cca 2500 kg. care in momentul impactului a fost rasturnat. ( exista un filmulet pe youtube cu accdent spectaculos cu ml la braila ).
Eu am fost singura victima vatamata dusa la spital cu plaga la mana stanga , am fost operat si ingrijit medical 15 zile .
S-a deschis un dosar penal de vatamare corporala din culpa care s-a clasat.
M-am prezentat la Biroul Rutier cu ordinul de clasare si din acel moment mi s-a suspendat permisul 90 zile cu examinare incepand cu data de 25.10.2015. Pana la data de 24.10.2015 am circulat cu dovada pe care mi s-a scris sanctiunea de suspendare cu 90 zile a permisului. Nu s-a emis nici un proces verbal. In data de 02.11.2015 am contestat masura de suspendare in instanta . Am mers cu certificatul de grefa la Biroul Rutier si nu mi s-a inapoiat permisul pe motivul ca este o masura administrativa si dupa ce se judeca in contencios administrativ si voi fi gasit nevinovat , atunci mi se va da permisul.
Astazi am sustinut examenul de redobandire pe care l-am trecut , cu speranta ca voi face o cerere la comandantul politiei rutiere sa mi se inapoieze permisul la 30 zile stiind ca indeplinesc toate conditiile din lege .............. si ce sa aud ........dupa testare:
Ca nu pot ridica permisul la 30 zile ca am avut dosar penal , deci nu pot face cerere la comandant.
Detin permis de conducere din 1988 am 48 de ani si nu am avut nici macar un punct penalizare nu mai vorbesc de contraventii si infractiuni.
va rog sa-mi spuneti daca chestia cu dosarul penal exista prin vre-o lege ca eu nu am gasit asa ceva .
Aici la Braila s-a rasturnat carul cu politisti corupti care aplica legea cum vor ei dupa ureche , parerea mea.
daca castig in instanta oare cine ma despagubeste pentru lunile fara permis mai ales ca le-am adus la cunostinta ca am locul de munca la Galati si fac naveta zilnic cu auto personal.
Daca se poate un sfat , ca nu stiu ce sa mai fac sa intru in posesia permisului mai repede.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Dovada circulatie - dosar plecat la parchet constantin2408 constantin2408 buna seara, sunt invinuit intr-un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul conf.art.86 alin.2 (fapta petrecuta pe ... (vezi toată discuția)
Retinere permis conducere art .184 .c.p adrian nicolae adrian nicolae conduceam autoturismul proprietate personala,pe un drum judetean in sensul de mers avand o viteza intre 70 -90km ora, a aparut un caine ,am incercat sa il evit ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat și dovada de circulație expirata mihaelageo98 mihaelageo98 Bună ziua in august 2019 am avut un accident de care am fost vinovata în urma căruia sa deschis o ancheta la politia rutiera Brăila, în timpul acestei ... (vezi toată discuția)