avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... retinere permis conducere art .184 .c.p
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

retinere permis conducere art .184 .c.p

conduceam autoturismul proprietate personala,pe un drum judetean in sensul de mers avand o viteza intre 70 -90km ora, a aparut un caine ,am incercat sa il evit virand spre stranga masina a intrat in balans am incercat sa mentin controlul masini circa 100m ..in final a avut loc un inpact cu un pom de pe marginea drumului .persoana din dreapta mea a avut vatamare corporala necesitand internare in spital de 12 zile si concediu medical de 7zile.permisul de conducere a fost retinut pentru cercetare conform art 184.c.p mentionez ca persoana care a avut vatamare corporala nu are nici o pretentie materiala sau morala .
-cu rugaminte va rog sa ma sfatuiti ce e de facut si ce urmeaza
va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:53, 8 Octombrie 2009
Pentru faptele prevazute de art. 184 c.pen. actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. In cazul Dvs. nefiind formulata plangerea, urmarirea penala nu poate incepe fara aceasta plangere.organele de politie neavand ce cerceta.
Permisul de conducere urmeaza a fi suspendat pe o durata de 90 de zile daca aceasta fapta a fost urmarita ca si infractiune la regimul de circulatie pe drumurile publice si instanta de judecata sau procurorul a dispus neinceperea urmaririi penale, scoaterea de sub urmarire penala sau incetarea urmaririi penale.
Cu o cerere la seful politiei rutiere a judetului sau a mun. Bucuresti, perioada de suspendare se poate reduce la 30 de zile.
cu stima
Av. M.Hornea
va multumesc pentru raspuns dnei avocat hornea alina .permisul de conducere nu a fost suspendat doar retinut ,nu am depasit viteza legala ,nu am consumat bauturi alcoolice, si cred ca nu am incalcat regulamentul de circulatie (am evitat inpactul cu un caine).daca partea vatamata nu depune plangere mai trebuie vreo expertiza la Institutul de Medicina Legala?
agentul de politie din judetul Braila in raza unde sa intamplat accidentul solicita o expertiza medicala de la IML Braila si o declaratie de la partea vatamata (la sediul politiei unde sa intamplat accidetul jud. Braila} ca nu are pretentii materiale sau morale . Este valabila o declaratie data de partea vatamata la notariat si pe care sa o trimit la IJP Braila ? MENTIONEZ CA,AVEM DOMICILIUL IN BUCURESTI si nu putem sa ne deplasam pana la Braila..
VA MULTUMESC PENTRU SPRIJIN.
Da, e valabila si o declaratie data la notariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier - consecinte sergiu1988 sergiu1988 ieri am fost implicat intr-un accident rutier... o femeie a pus piciorul pe trecerea de pietoni... eu am venit cu motocicleta... aveam cam 50 km pe ora.. ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica unspiridus unspiridus buna ziua, aflindu-ma in timpul serviciului inpreuna cu un coleg pe camionul pe care lucrez, fiind noapte, am considerat ca fiind o stare de necesitate ... (vezi toată discuția)
Accident la trecerea de pietoni - victima doreste o suma mai mare de bani bm41 bm41 in data de 25ale lunii circulam pe un bulevard in localitatea unde domiciliez.la o trecere de pietoni,am orpit,in fata mea aflandu-se un alt autoturism care ... (vezi toată discuția)