avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dovada circulatie - dosar plecat la parchet
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dovada circulatie - dosar plecat la parchet

buna seara,
sunt invinuit intr-un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul conf.art.86 alin.2 (fapta petrecuta pe 30.01.2012)
dosarul a plecat de la politie spre parchet ,acum o saptamana.
intre timp suspendarea initiala a trecut,dar,fiind invinuit nu am drept de circulatie.
va rog sa ma ajutati cu urmatoarele sfaturi:
1.pot cere drept de circulatie procurorului?ce sanse pot avea?
2.unde trebuie sa ma adreses si cum ar trebui intocmita aceasta cerere pentru a avea mai mari sanse?
Fac mentiunile ca ,nu am antecedente penale,nu am avut niciodata NUP ,si vreau sa obtin acest drept de circulatie pentru a-mi putea desfasura activitatea profesionala.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicolaa , utilizator 19:37, 27 Februarie 2020
Art.86 al.2, adica ati condus cu permis necorespunzator categoriei, suspendat, anulat.

Art. 219 (regulamentul de aplicare)

(1) Restituirea permisului de conducere se dispune de catre seful serviciului politiei rutiere care il are in evidenta, la cererea titularului, in urmatoarele cazuri:
a) la expirarea termenului de suspendare, cand sanctiunea a fost aplicata pentru cumul de puncte;
b) la expirarea termenului de suspendare, cand sanctiunea a fost aplicata ca urmare a savarsirii unei contraventii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, dupa caz a fost majorata cu 30 de zile, daca titularul a promovat testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie.
c) in baza certificatului medico-legal prin care se confirma ca afectiunile medicale care au determinat declararea persoanei respective ca inapta medical au incetat.
(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de catre seful serviciului politiei rutiere pe raza careia a fost savarsita fapta, la cererea titularului, in baza rezolutiei sau, dupa caz, a ordonantei procurorului prin care s-a dispus neinceperea urmaririi penale, scoaterea de sub urmarirea penala sau incetarea urmaririi penale, in baza hotararii judecatoresti ramase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contraventiei a fost anulat sau ca urmare a incetarii masurii de siguranta prevazute la art.112 lit.c) din Codul penal, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare;

dar,

Art. 103 (din ordonanta OUG 195/2002 re-re-re-re-republicata)

c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale,scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.

Deci (treaba romaneasca) chiar daca nu sunteti vinovat (asta se constata ha...ha... candva dupa niste luni de procuror sau judecator) vi se suspenda 90 de zile dreptul de a conduce. Dupa care se constata ca a fost poate o "greseala" in evidente, in transmisia datelor, in server, sau a gresit o litera sau cifra politistul, grefierul, dactilografa, procurorul, calculatorul, tastatura, coafura, etc. :duh:

P.S. Pana isi recunosc (sau repara) dansii greselile si inselile (adica niciodata) dvs. puteti trai din alte resurse...:(

Pretindem ca suntem un stat de drept...#-o Doar pretindem...
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
ContSters184021, utilizator
multumesc pentru raspuns,dar...altele au fost intrebarile mele.
doresc un raspuns in legatura cu posibilitatea de a avea drept de circulatie pe perioada cerecetarii.

Am citat textul legal in vigoare:

(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de catre seful serviciului politiei rutiere pe raza careia a fost savarsita fapta, la cererea titularului, in baza rezolutiei sau, dupa caz, a ordonantei procurorului prin care s-a dispus neinceperea urmaririi penale, scoaterea de sub urmarirea penala sau incetarea urmaririi penale.

Ca legea e proasta si sunteti pedepsit (condamnat) inainte de a fi judecat e specificul national #-o

P.S. Este de preferat sa nu prezentati politistilor romani permisul de conducere, ca nu cumva sa umblati dupa aceea dupa el din "greseala" :tooth:
Il prezentati eventual judecatorului dupa ce dosarul dvs. ajunge in instanta (daca ajunge). :duh:
Cum se zice..."Daca dai... n-ai". :(
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2012
ContSters184021, utilizator
Am un dosar penal .am avut un accident in care e victima sotia mea sa lovit la mina si am chemat 112.nu am gasit cu alcolemie (nu consum nimic )am facut o depasire pe linie descontinuie corecta dar neavind vizibilitate si din fata depasise alta masina sa nu fac frontal am tras putin dreapta dar cu pe marginea drumuli este petris am pierdut controlul
Mea venit ordonata de la parchet cu clasarea .vatamari corporale din culpa .
Intrebarea este imi suspendeaza permisul pe 90 de zile ?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent restituire permis! crs007 crs007 Buna ziua, In urma cu 3 ani mi-a fost retinut abuziv permisul pe motiv de refuz recoltare probe biologice. Lucratorii de politie au sustinut ca eu as fi fost ... (vezi toată discuția)
Restituire permis de conducere Sabaumihai Sabaumihai Poate comandantul politiei sa restituie permisul inaintea terminarii perioadei de suspendare , facand un memorium catre acesta adaugand un argument pentru care ... (vezi toată discuția)
Permis retinut in urma unui accident cu persoane cu vatamari corporale coppyl coppyl In data de 16 dec 2011 am fost implicat intr un accident auto Intr o curba am pierdut controlul masinii era carosabil umed si am intrat pe contrasens si am ... (vezi toată discuția)