avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Permis retinut in urma unui accident cu persoane cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Permis retinut in urma unui accident cu persoane cu vatamari corporale

In data de 16 dec 2011 am fost implicat intr un accident auto
Intr o curba am pierdut controlul masinii era carosabil umed si am intrat pe contrasens si am lovit o alta masina
Doua din persoanele dincealalta masina au avut leziuni in urma accidentului si am fost dat in judecata.
Procesul s/a finalizat abia acum o luna pe 03.03.2014 si am fost achitat pentru ca pe noul cod penal vatamarile corporale sub 90 de zile nu mai intra in latura penala
Am primit si hotararea definitiva privind achitarea
Am mers cu actele la politie pentru eliberarea permisului si acolo imi zic ca abia dupa 10 zile pot primi permisul
Exista undeva unde e specificat acest termen? Sau este doar birocratia noastra
Mentionez ca am primit dovada cu drept de circulatie dupa si cat a fost dosarul la procuraturaam primit dovada lunar..... mai putin cand s/a mutat dosarul la Judecatorie

Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:43, 2 Aprilie 2014
Daca ati asteptat 3 ani zece zile nu sunt un capat de tara.

Restituirea permisului se face la cerere si dupa ce comandantul dispune printr-o decizie.

hg1391
Art. 219. – (1) Restituirea permisului de conducere se dispune de catre seful serviciului politiei rutiere care îl are în evidenta, la cererea titularului, în urmatoarele cazuri:
a) la expirarea termenului de suspendare, când sanctiunea a fost aplicata pentru cumul de puncte;
b) la expirarea termenului de suspendare, când sanctiunea a fost aplicata ca urmare a savârsirii unei contraventii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, dupa caz a fost majorata cu 30 de zile, daca titularul a promovat testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie.
c) în baza certificatului medico-legal prin care se confirma ca afectiunile medicale care au determinat declararea persoanei respective ca inapta medical au încetat.
(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de catre seful serviciului politiei rutiere pe raza careia a fost savârsita fapta, la cererea titularului, în baza rezolutiei sau, dupa caz, a ordonantei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmaririi penale, scoaterea de sub urmarirea penala sau încetarea urmaririi penale, în baza hotarârii judecatoresti ramase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contraventiei a fost anulat sau ca urmare a încetarii masurii de siguranta prevazute la art.112 lit.c) din Codul penal, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent restituire permis! crs007 crs007 Buna ziua, In urma cu 3 ani mi-a fost retinut abuziv permisul pe motiv de refuz recoltare probe biologice. Lucratorii de politie au sustinut ca eu as fi fost ... (vezi toată discuția)
Contestatie permis +pv anamaria1978 anamaria1978 buna ziua ..am si eu o intrebare..Duminica am lovit o masina in parcare..i am rupt oglinda si am indoit usa din stanga..Fiind noi mutati in zona m am gamdit ca ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis de conducere dintr-o alta tara decat romania lung_raluca lung_raluca Buna ziua am si eu o problema: sofer oprit in venetia si amendat cu 1650 de euro si permis retinut pentru 15 zile inclusiv retinerea masinii. Cum se ... (vezi toată discuția)