avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urgent RESTITUIRE PERMIS!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urgent RESTITUIRE PERMIS!

Buna ziua,
In urma cu 3 ani mi-a fost retinut abuziv permisul pe motiv de refuz recoltare probe biologice. Lucratorii de politie au sustinut ca eu as fi fost la volan. In fine, dupa 3 ani si multe alte nereguli am fost scos de sub urmarie penala in baza art. 249. Astazi m-am dus la politie cu ordonanta unde m-am lovit de un functionar foarte iritat care dupa ce mi-a dat un numar de ordine pe copia dupa ordonanta a spus ca ramane de vazut cu permisul ca poate totusi reusesc ei sa il anuleze. Dosarul a fost refacut de 2 ori la cererea procurorului. Ei mai pot contesta decizia procurorului? Cu ordonanta aceasta am sa pot sa ii actionez in instanta pt daune?
Cel mai recent răspuns: crs007 , utilizator 23:06, 27 Decembrie 2012
Nu exista posibilitatea sa vi-l anuleze si nu pot contesta nimic,trebuie doar sa va restituie permisul.
ART. 219 HG1391/2006
(1) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, la cererea titularului, în următoarele cazuri:
a) la expirarea termenului de suspendare, când sancţiunea a fost aplicată pentru cumul de puncte;
b) la expirarea termenului de suspendare, când sancţiunea a fost aplicată ca urmare a săvârşirii unei contravenţii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz, a fost majorată cu 30 de zile, dacă titularul a promovat testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
c) în baza certificatului medico-legal prin care se confirmă că afecţiunile medicale care au determinat declararea persoanei respective ca inaptă medical au încetat.
(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală ori încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat ori ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art. 112 lit. c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare.
.........................................................................................................
Va multumesc!
In sfarsit pot sa dorm linistit cu adevarat dupa 3 ani de chin. In data de 3 mi s-a spus sa revin cu ordonanta si cu numarul de inregistrare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut in urma unui accident cu persoane cu vatamari corporale coppyl coppyl In data de 16 dec 2011 am fost implicat intr un accident auto Intr o curba am pierdut controlul masinii era carosabil umed si am intrat pe contrasens si am ... (vezi toată discuția)
Solutionare dosar penal in urma unui accident rutier teddycarebears teddycarebears Buna ziua, Am avut un accident rutier acum 6 luni, mi-a pus unul frana brusca in fata, i-am lovit usor doar bara de protectie insa pasagerii autoturismului ... (vezi toată discuția)
Dovada circulatie - dosar plecat la parchet constantin2408 constantin2408 buna seara, sunt invinuit intr-un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul conf.art.86 alin.2 (fapta petrecuta pe ... (vezi toată discuția)