Buna-ziua,
Am deschis recent un punct de lucru unde am pus ca obiect de activitate principal intermedierea asigurarilor si obiect de activitate secundar intermedierea imobiliarelor.
Problema este ca la partea de contract intermediere sunt putin confuz, am gasit niste modele de contract de vizionare pe internet in care sunt incluse toate clauzele inclusiv procentul de intermediere, as dori sa stiu daca are drept deplin acest tip de contract de vizionare cu toate clauzele aranjate in care mentionez si procentul de intermedire, sau se face un contract special de intermediere, si daca este asa va rog sa imi oferiti un model daca se poate.
Va multumesc frumos,
Cu stima,
Bogdan.
Buna-ziua,
ma-m înscris acum circa un an de zile la școala de șoferi aviația din galați pentru a da de categoriile de conducere C,CE și căteva atestate, aceștia au venit cu o oferta de la un finanțator , precum că el îmi plătește toată școala în contract menționând faptul că sunt obligat să lucrez la el un an de zile, problema este că am luat două atestate , sala dar am picat de 3 ori la traseu din cauza unor circumstanțe nefavorabile, și am primit înștiințare de la tribunal precum că trebuie să achit suma de 3700 de lei pentru că nu am finalizat școala, problema este că în clauza scrie că doar din momentul renunțării mele voluntare sunt obligat să achit suma respectivă, și am fost la sediu la ei și acestia mi-au spus că vor banii, iar eu le-am spus foarte clar că vreau să continui școala, dupa parerea dumneavoastră ce este de făcut? se merita să ma judec cu ei? am vreo șansă ?
Mulțumesc frumos.
inspectorSSM a scris:
In cazul in care nu va mai prezentati la munca angajatorul va desface contractul de munca urmad o procedura prin care va cheama in fata unei comisii etc etc. Chiar daca va desface contaractul de munca angajatorul are obligatia sa va achite drepturile salariale la zi fara sa poata sa va retina ceva din salariu. Daca el considera ca dumneavoastra tr sa-i achitati o parte din reparatie nu are dreptul sa va retina bani decat in baza unei hotarari judecatoresti. Ma indoiesc ca o instanta de judecata ii va da dreptate daca sa presupunem va actioneaza in instanta.
Nu ati precizat daca erati angajat ca sofer pe masina respectiva sau o conduceati doar ocazional.
Sunt angajat la societatea respectiva și acea este mașina de livrări înscrisă pe numele firmei,dacă va întrebați dacă eram trecut în poliță rca drept utilizator nu, doar contract am pe postul de șofer categoria b.
POPA GHEORGHE a scris:
De ce nu se platesc daunele integral, din asigurarea masinii ?
In baza carui articol de lege doreste seful dvs. sa va retina cota parte din reparatii, respectiv sa va retina banii din salariu pe 4 luni ?
Daca masina valoreaza 1.000 de euro = 4.500 lei, ce rost are sa se repare vechitura ?
Exista si un fond national al victimelor strazii la care cotizeaza toate firmele de asigurari, din care se pot plati daunele produse masinii.
Daca are acoperire legala pentru ca dvs. sa platiti cota parte din daune, daca nu veti mai merge la serviciu, firma poate deschide actiune in instanta impotriva dvs.
Trebuie sa fac o observati: nu cred ca greseala din trafic a fost in interes de serviciu. Poate cursa pe care o faceati sa fi fost in interes de serviciu. Vina pentru producerea accidentului rutier o stabileste politia.
Bine,am înțeles ,dar Cum observ dacă are acoperire legala pentru daune cota parte,scrie în contract,în asigurare undeva?
Și dacă ar fi sa ajung în instanță care sunt șansele mele?
Buna-ziua,
Am făcut un accident cu masina firmei mai exact am intrat intr-un stâlp evitand o coeziune cu un alt autoturism care a fugit după ce mă văzut intrând în stâlp, partea mai nasoala este ca șeful firmei mă pune sa plătesc 50% din dauna ,precum ca mașina ar avea un cost total de reparații de 5000 de lei ,iar mașina valorează undeva intre 800-1000 de euro,mașină avea deja câteva probleme,idea e ca am contract și vreau sa renunț ,nu îmi convine sa îmi retragă 4 luni de salariu pentru o greșeală ce a fost în interes de servici și nici vina mea în totalitate nu a fost
.mă interesează ce se poate întâmpla dacă renunț sa mă mai duc la serviciu.
Mulțumesc frumos.
Am inteles ,problema sta in urmatorul fel,asta am facut pana acum,mam vazut odata pe saptamana cu ea doar la scoala,in speranta sa nu-i mai fac probleme,dar acesti parinti adoptivi ai ei,doresc cu orice pret sa o desparta de mine,am discutat cu ea,si ea a spus ca fara mine nu sta,si vrea sa mearga cu mine mai departe,am inteles ca la 16 ani copilul poate decide unde sta,as vrea sa stiu daca e adevarat,eu am discutat si o sa ma duc sa vorbesc si cu parinti adoptivi si cu consilierul respectiv care are grija de ea,parinti respectivei au zis ca daca ea vrea sa vina cu mine ,ei renunta la ea,ma intereseaza ,daca ei reunta la ea,eu acum pe 5 august fac 18 ani,ce norme legale trebuie sa indeplinesc pentru a putea sa o iau cu mine,mentionez ca mama imi este alaturi si a spus ca ma ajuta cu tot ce este nevoie,ma intereseaza sa stiu tot ce trebuie sa fac ,ca sa obtin acordul sa o pot lua cu mine,multumesc mult.
Bună-ziua,as dori sa va rog pe cei cunoscători, sa ma ajutați cu o problema mai speciala peste care poate ați mai dat,deci probelma sta asa,eu am o relație de un an cu o fata care a fost infiata, ea acum are 16 ani, iar eu 18, problema este ca părinți ei nu ma accepta sub nicio o forma, sub pretextul ca eu as influentao, dar ea este conștientă ca nu am încercat niciodată asta, ba din contra am încercat sa creez o stare de armonie chiar dacăei nu ma suporta, în fine, acestea sunt detalii,probelma mai grava este,ca părinți ei adoptivi au pus-o sa aleagă clar pe mine sau pe ei, dar ea tine mult la mn, și ar vrea sa meargă cu mn mai departe, ce ma sfătuiți sa fac, ca sa fie bine pentru amândoi și sa putem fi împreună, pentru ca am înțeles ca dacă o duce înapoi la casa copilului, poate să-mi pună interdicție sa ma mai vad cu ea,va rog mult cei care ma puteți ajuta în vreun fel as fi recunoscător.