avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme intr-o relatie cu o fata adoptata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme intr-o relatie cu o fata adoptata

Bună-ziua,as dori sa va rog pe cei cunoscători, sa ma ajutați cu o problema mai speciala peste care poate ați mai dat,deci probelma sta asa,eu am o relație de un an cu o fata care a fost infiata, ea acum are 16 ani, iar eu 18, problema este ca părinți ei nu ma accepta sub nicio o forma, sub pretextul ca eu as influentao, dar ea este conștientă ca nu am încercat niciodată asta, ba din contra am încercat sa creez o stare de armonie chiar dacăei nu ma suporta, în fine, acestea sunt detalii,probelma mai grava este,ca părinți ei adoptivi au pus-o sa aleagă clar pe mine sau pe ei, dar ea tine mult la mn, și ar vrea sa meargă cu mn mai departe, ce ma sfătuiți sa fac, ca sa fie bine pentru amândoi și sa putem fi împreună, pentru ca am înțeles ca dacă o duce înapoi la casa copilului, poate să-mi pună interdicție sa ma mai vad cu ea,va rog mult cei care ma puteți ajuta în vreun fel as fi recunoscător.
Nu au cum sa o ducă înapoi la casa de copii, adopția nu se desface decât dacă ar fi în interesul copilului. Acum e copilul lor cu aceleași drepturi ca unul natural.
Parintii pot cere întoarcerea copilului în instanta, nu e potrivit sa se mute la dvs. Cine o va întreține?
Vedeți-vă pe la scoala sau pe drumul spre scoala, spre casa..
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2016
gi-jane2, moderator
Am inteles ,problema sta in urmatorul fel,asta am facut pana acum,mam vazut odata pe saptamana cu ea doar la scoala,in speranta sa nu-i mai fac probleme,dar acesti parinti adoptivi ai ei,doresc cu orice pret sa o desparta de mine,am discutat cu ea,si ea a spus ca fara mine nu sta,si vrea sa mearga cu mine mai departe,am inteles ca la 16 ani copilul poate decide unde sta,as vrea sa stiu daca e adevarat,eu am discutat si o sa ma duc sa vorbesc si cu parinti adoptivi si cu consilierul respectiv care are grija de ea,parinti respectivei au zis ca daca ea vrea sa vina cu mine ,ei renunta la ea,ma intereseaza ,daca ei reunta la ea,eu acum pe 5 august fac 18 ani,ce norme legale trebuie sa indeplinesc pentru a putea sa o iau cu mine,mentionez ca mama imi este alaturi si a spus ca ma ajuta cu tot ce este nevoie,ma intereseaza sa stiu tot ce trebuie sa fac ,ca sa obtin acordul sa o pot lua cu mine,multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatii cu minora maryka_pustu maryka_pustu Ce pot face iubesc o fata de 14 ani si parinti ei o da afara din casa si mam interesat la politie si miau spus sa fac eu declaratie la ea in tecuci si iar eu ... (vezi toată discuția)
Ma ameninta ca ma da iar afara din casa anamaria0708 anamaria0708 buna ziua am si eu o problema care observ ca persista de cativa ani . in cateva zile voi implini varsta de 18 ani iar problemele au inceput de la varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Am 16 ani si as dori sa ma mut la iubitul meu !!!!! AnaMaria98 AnaMaria98 Am 16 ani si as dori sa ma mut la iubitul meu care are 22 pentru ca acasa nu mai suport tratametul pe care mil ofera parinti mei...mereu sunt agresata verbal ... (vezi toată discuția)