avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Activitate valibag

Activitate valibag

Răspuns la discuția aplicare lege 142/2016
In legea 214/2016 nu este specificat faptul ca beneficiarii aceste legi vor fi doar viitorii pensionari.Normele de aplicare nu au aparut inca.
Sunt dezamagit pentru ca desi nu sunteti organ legiuitor si nici organ judecatoresc v-ati permis sa dati un verdict sec si clar:"Modificarea adusă Legii nr. 263/2010 referitoare la modul de calcul al pensiei anticipate parţiale nu prevede şi recalcularea pensiilor anticipate parţiale deja stabilite."
In calitate de practicieni asteptam un raspuns mai nuantat in spiritul si litera legii,fara a presupune ca acesta ar insemna transformarea dvs. in luptatori "impotriva prevederilor legale "

O zi buna
Buna ziua,
Asteptam din partea dvs. ca raspunsul referitor la aplicarea acestei legi sa fie unul pozitiv pentru toti pensionarii in plata cu argumente solide si nu argumente de genul:
"Nu, nu vi se aplică şi dvs. întrucât legea civilă nu se aplică retroactiv. Modificarea adusă Legii nr. 263/2010 referitoare la modul de calcul al pensiei anticipate parţiale nu prevede şi recalcularea pensiilor anticipate parţiale deja stabilite."
Asteptam sa pledati in favoarea acestor oameni cu argumente "toti santem egali in fata legii,fara discriminare " .Desi este o lege civila ar fi trebuit sa faceti trimitere la art 6. lit.6 din Codul civil care statueaza ca,daca o situatie juridica anterioara intrarii in vigoare a unei legi noii este generata de regimul juridic al proprietatii sau bunurilor,atunci efectele viitoare ale acestei situatii sunt reglementate de legea noua.
Pensia conform Declaratiei Drepturilor Omului este asimilata dreptului de prorietate ,art.17 .
Conform celor mentionate mai sus ,daca exista dretatea cu adevarat si oameni adevarati care sa o apere ,cred ca legea va fi favorabila fara discriminare si celor in plata cu pensie anticipata partial.