avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate Nata88

Activitate Nata88

Cine plătește onorariul executorului judecătoresc.
Executorul.judecatoresc vrea sa închidă dosarul de executare pt ca nu exista o creanță pt pensia intretinere copil minor, dar obliga debitorul sa plătească onorariul.
Este legal sa -i ceara părintelui care-si îndeplinește obligațiile stabilite de instanță sa plătească acest onorariu în situația în care creditoarea si-a asumat cererea depusă.
Mulțumesc frumos!
Am uitat sa menționez ca plățile sunt la zi, nu exista nicio restanță, se plătește chiar un pic mai mult decât ar trebui.
De fiecare data, după ce s-au trimis dovezile plăților nu am primit niciun răspuns din partea executorului judecătoresc.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Atata timp cat nu se plateste de buna voie.

Dosar de executare durata pensie intretinere copil minor
Buna ziua!
Imi puteti spune va rog cat poate fi deschis un dosar de executare silita pentru verificarea platii pentru pensie intretinere copil minor?

Executorul judecatoresc a trimis o adresa in octombrie 2023 prin care cere sa se prezinte dovada platii din ianuarie 2023- pana in spetembrie 2023.
I-au fost trimise dovezile in copie pe-email.Niciun raspuns.

Revine in ianuarie 2024 si cere dovada platilor pentru octombrie -decembrie 2023.
I se trimit copiile. Niciun raspuns

Noiembrie 2024 executorul revine cu adresa prin care cere suma si data platilor din anul 2023(pe care le are deja) si pentru anul 2024.

In ce masura si temei legal judecatorul are dreptul sa ceara la anumite intervale de timp dovada platii pensiei de intretinere fara a trimite un raspuns sau inchiderea dosarului de executare?
Cat poate sta deschis acest dosar de executare, pentru ca actiunile executorului deja devin hartuire?

Multumesc frumos!
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
1.Toți care postează aici pe forum caută răspunsuri pentru interesul propriu.
Am pus o întrebare pentru a primi un răspuns concret.
2. Hotărârile CL nu sunt afișate public pe site-ul primăriei. Transparenta este 0.
3. La orice cerere/sesizare/reclamație adresată unei instituții publice, cea din urma are la dispoziție 30/45 zile sa răspundă cu DA/NU și motivarea.

adriandimitriu a scris:

1. intrebarea e atat de tehnica incat ma intreb care e interesul dvs. raspunsul e fie elaborat, fie o lista de normative.
2. aici e mai simplu: daca exista o HCL care sa specifice oportunitatea concesionarii, atunci primaria se va ocupa. si va face publica aceasta intentie. cererile depuse anterior HCL nu au nici o valoare fiind depuse fara nici un suport. informati-va

Constructie pensiune pe teren cu stalp LEA de 20 kv

Buna ziua,
In vecinatatea terenului nostru se afla un teren de 658 mp intravilan cu un stalp de electricitate de 20 kv.
Primaria doreste sa-l dea in concesiune ca proprietarul sa aduca niste containere pentru a face locuri de cazare - tip pensiune.
- Care sunt normele de siguranta in acest caz si daca se poate construi pensiune pe acest teren.

2. Daca la primarie este depusa de 2 ani o cerere de concesiune pentru acest teren fara niciun raspuns, primaria poate oferi terenul altcuiva fara sa se tina cont de prima cererea?
Dezbatere mostenire in instanta
V a rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea situatie.
Un strabunic are titlu de proprietate cu X hectare de pamant si 6 copiii. Pana acum nimeni nu a cerut dezbaterea mostenirii, ramanand in viata doar nepotii mosului ( multi)
Fiecare copil a folosit cum i-a trecut prin cap pamantul dat, care mai mult, care mai putin, fara acte.
Acum o nepoata incearca sa-i convinga pe ceilalalti mostenitori sa-i dea toti partile lor, ei. Unii nu vor si ii recomanda sa mearga in instanta de judecata.
1. In cazul in care unul dintre copiii(mostenitor) a facut contract de intretinere cu strabunicii, autentificat la notar, in schimbul cheltuielilor de intretinere le revine casa, acel mostenitorul are dreptul si el la parte egala din acest titlu?
2.Ar putea cere o parte mai mare, deoarece la acel moment pamantul bunicului era colectivizat, chiar si terenul casei apartinea statului, asa e mentionat in contractul de intretinere?
2. Ce acte sau etape sunt necesare pentru deschiderea succesiunii in instanta si de unde se obtin?

Multumesc frumos.
Executare silita pensie alim. fără răspuns.
Bună ziua,
În ianuarie 2023 la cererea fostei soții judecătorul emite hotărârea cu privire la pensie întreținere copil minor și copil major continuarea studiilor, 1/8 din venitul net efectiv încasat.
În octombrie 2023 primesc plic cu toate documentele referitoare la dosarul de executare, pentru copilul minor de la executor în care îmi mi se cere sa le trimit plățile făcute la zi pentru el și adeverinta de venit de la ANAF.
Le trimit pe toate, nu primesc niciun răspuns pana în data de 08.01.2023 când primesc un e-mail de la executor în care îmi cere din nou sa trimit plățile pentru octombrie, noiembrie, decembrie 2023 pentru copilul minor și plățile pentru un alt dosar de executare - copilul major pentru tot anul 2023, menționând doar numărul dosarului, fără a-mi comunica documentele aferente acestui dosar.
Am trimis toate plățile pentru ambii copii și am solicitat sa-mi fie comunicat informații despre al doilea dosar, pentru copilul major.
Nu am primit niciun răspuns pana acum.
Cum trebuie sa procedez în aceasta situație, pentru că nu mi se pare corect ca în fiecare luna executorul sa-mi ceara hârtii și mai ales pentru dosare de executare necomunicate.
Unde a greșit executorul, ce trebuia sa facă și nu a făcut? Pentru o eventuala contestatie a executării în instanță.
Cum pot obține un răspuns referitor la incheierea executării silite.

2. Adeverinta de venit de la ANAF conține un venit estimat de la un PFA care e în curs de suspendare și venituri salariale brute impozabile și impozitul datorat.
Veniturile salariale brute impozabile conțin și tichete de masa în format electronic de la B Transilvania.
În adeverință nu apare venitul net efectiv încasat, cum se cere în hotărârea judecătorului.
Cum va calcula executorul dacă am plătit corect sau nu dacă nu a cerut în scris societății unde sunt angajat nicio adeverință de venit explicita?

Mulțumesc frumos!
Buna ziua,
Detin 50% drept de participare intr-o societate cu activitate exclusiv medicala si asociat unic 100% in alt SRL cu mai multe coduri CAEN, care in momentul de fata este inactiv fiscal.
Cat de mult ma afecteaza modificarile fiscale din ordonanta ,,trenulet,, ?
Am posibilitatea sa raman asociat unic in SRL-ul si sa detin si cele 50%. Societatea are activitate medicala si nu poate avea alte coduri CAEN.
Daca nu, ce ar trebui sa fac? Radiez si trec pe PFA?
Achizitionare bun intre persoane juridice
Buna ziua,
Un SRL doreste sa achizitioneze 2 automobile de la un cabinet medical, care are acelasi administrator, cu factura.
Este obligat sa treaca pretul pietii pe factura sau poate stabili orice pret doreste, sub piata?

Multumesc frumos!
Prima succesiune dupa 4 decese
Buna ziua,
Dupa moartea strabunicilor, (nici atunci nu s-a facut succesiunea) au ramas sa traiasca in casa lor bunicul, bunica si mama mea. Dupa moartea bunicului nu s-a facut succesiunea, acum o luna a murit si bunica mea.
In casa a ramas sa locuiasca mama mea (unicul copil), eu sunt unicul ei fiu.
Care sunt pasii de urmat pentru deschiderea procedurii de succesiune.
In urma dezbaterii mostenirii acum imi revine si mie vreo cota parte din mostenire? Mostenirea o poate dezbate fara mine?
Multumesc anticipat pentru orice fel de informatii oferite.