avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima succesiune dupa 4 decese Buna ziua, Dupa moartea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima succesiune dupa 4 decese Buna ziua, Dupa moartea strabunicilor, ...

Prima succesiune dupa 4 decese
Buna ziua,
Dupa moartea strabunicilor, (nici atunci nu s-a facut succesiunea) au ramas sa traiasca in casa lor bunicul, bunica si mama mea. Dupa moartea bunicului nu s-a facut succesiunea, acum o luna a murit si bunica mea.
In casa a ramas sa locuiasca mama mea (unicul copil), eu sunt unicul ei fiu.
Care sunt pasii de urmat pentru deschiderea procedurii de succesiune.
In urma dezbaterii mostenirii acum imi revine si mie vreo cota parte din mostenire? Mostenirea o poate dezbate fara mine?
Multumesc anticipat pentru orice fel de informatii oferite.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:04, 26 Octombrie 2023
Asa cum prezentați situația, ca unica fica, doar mama dumneavoastră va moșteni tot de la părinții ei iar dumneavoastră......doar după ea. Acum doar mama poate deschide procedura de succesiune la notar.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Octombrie 2023
george-neagu, moderator
dvs nu aveti niciun drept,deci mama e unica mostenitoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi casa Sionut01 Sionut01 Buna ziua, am si eu o nelamurire, intr-o casa locuiesc 3 persoane, un tata cu o fica si o bunica (mama tatalui - ea mai are 2 fice) Tatal fetei a murit, ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire MariusD@1984 MariusD@1984 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: In urma decesului bunicului meu a ramas ca mostenire o casa batraneasca de la tara impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune sonya_67 sonya_67 Aş dori un sfat în legatură cu următorul caz: un prieten în vârstă de 55 de ani locuieşte în casa ce a aparţinut bunicilor din partea mamei. În urma ... (vezi toată discuția)