avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi casa

Buna ziua, am si eu o nelamurire, intr-o casa locuiesc 3 persoane, un tata cu o fica si o bunica (mama tatalui - ea mai are 2 fice) Tatal fetei a murit, drepturile tatalui care le avea asupra unei parti din casa au ramas ficei? Sau doar dupa moartea bunicii fata va avea drepturi egale cu ficele?
Cel mai recent răspuns: Sionut01 , utilizator 13:44, 16 Noiembrie 2013
In primul rând a cui este casa?! Dacă aceasta aparține bunicii, nepoata la momentul decesului bunicii va veni prin reprezentare la succesiunea acesteia. Adica va veni in locul tatălui împreuna cu ceilalți copii ai bunicii. Insa mostenirile se deschid prin moarte.
Dacă acea casa aparține tatălui atunci la succesiune vine doar fiica acestuia.
Da, partea tatalui ii va reveni fiicei dupa efectuarea succesiunii.
Da, casa este a bunicii. Deci sa inteleg ca nepoata nu are in momentul actual niciun drept asupra unei parti din casa? Doar dupa moartea bunicii va avea drept egal ca celelalte mostenitoare?
Da.
Si daca una dintre mostenitoare vine peste ea in casa si o agreseaza cu scopul de a o da afara, exista vreo metoda legala de a combate problema asta? Sau doar totul tine de bunica daca este ea de acord sau nu?

Alte discuții în legătură

Partaj mostenire 2 law_teona@yahoo.com law_teona@yahoo.com Am o alta problema:un apartament proprietatea bunicilor A si B.Bunicul B este decedat.Cei doi au un fiu si o fiica,de asemenea decedata.In apartament,in ... (vezi toată discuția)
Mostenire retierika retierika Fica mea a mostenit de la tatal ei un imobil.Dupa decesul lui nu am gasit in casa nici un act. Dupa multe cercetari in sfarsit am dat de CF-ul ... (vezi toată discuția)
Părinții mi-au propus să treacă imobilul lor pe numele meu, pentru a evita ca tatăl vitreg să fie moștenit de o fiică naturală, nerecunoscută de el. ce acte trebuie să facem? jhonny60 jhonny60 Părinții mi-au propus să treacă casa pe numele meu.Mama s-a recăsătorit când aveam 8 ani și fiind singur la părinți în familia mea,am decis sa facem ... (vezi toată discuția)