avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Fica mea a mostenit de la tatal ei un imobil.Dupa decesul lui nu am gasit in casa nici un act. Dupa multe cercetari in sfarsit am dat de CF-ul imobilului.Casa este pe numele strabunicului(din partea tatalui) fiicei mele. In imobilul respectiv a stat timp de multi ani (mai mult de 30) bunicii fetei,al caror mostenitor unic este ea.(pentru ca amandoi copii ai dansilor sunt decedati,unul di ei nu a avut familie iar celalalt este tatal fiicei mele)Timp de mai mult de 30 de ani,ei au platit impozitul,ei au stat in acel imobil si nu au avut nici un comflict cu nimeni.Tatal ficei mele a decedat in 2008 ,iar de atunci nimeni nu a venit sa ceara vre-un drept,iar impozitul si taxele au fost platite in continuare de fiica mea.
Cel mai recent răspuns: MIHAELA DEDIȚÃ , Avocat 18:25, 3 Octombrie 2012
Nu se înţelege dacă imobilul are sau nu titlu de proprietate cine figurează ca proprietar şi dacă este vorba de casă şi teren aferent. Dacă există titlu trebuie dezbătută succesiunea de la strabunic şi până in prezent, dacă nu are titlu de proprietate trebuie să mergeţi în instanţa ptr a.l obţine, temeiul de drept fiind uzucapiune de 30 de ani .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea de 30 de ani fata de mostenitori Mircea1787 Mircea1787 Vă propun speţa mea de uzucapiune să vă daţi cu părerea dacă ar avea şanse de reuşită sau nu....încă nu am formulat cererea. Orice sfat e ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa ? ku990 ku990 De pe vremea cand eram copil casa in care locuiesc este pe numele strabunicii . Evident, strabunica a decedat pe vremea cand eu aveam 8-9 ani. Bunicul, fiu ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune locuinta nicolae_iliut nicolae_iliut Buna ziua, Va solicit sprijunul in rezolvarea urmatoarei probleme: Parintii mei locuiesc din 1967 in casa bunicilor lor ( strabunicii mei) decedati din 1966. ... (vezi toată discuția)