avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Activitate RenderMan22

Activitate RenderMan22

Răspuns la discuția Cumparare teren cu vicii ascunse
Salut,

Nu cred ca am aceasta optiune din moment ce am turnat deja fundatia acolo.

Bogdan Costache a scris:

Puteti sa cereti rezolutiunea contractului de vanzare cumparare pentru vicii ascunse ale terenului, respectiv conducta de gaze despre care nu ati fost informat.

Cu stima,

Buna tuturor,

Situatia mea si a vecinilor este similara cu topicul de aici:
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Am cumparat terenul si avem autorizatia de constructie, fundatia turnata, avize de la eon si delgaz cum ca nu exista nicio conducta de gaze sub teren.
Si totusi conducta exista :)

Se pare ca este de la Distrigaz.

1. Cum este legislatia in zona asta? Putem construi peste ea? Daca nu, la ce distanta minima putem construi fata de conducta?

2. Exista un puz apobat in care apare conducta deviata. Vanzatorul este o persoana influenta in oras si noi presupunem ca ar fi promis la primarie ca o muta, si nu a mai mutat-o. El momentan e dispus sa ne ajute sa se mute, dar tot o taraganeaza si timpul trece.

Unde ar fi vina aici? Spre cine sa ne indreptam sa gasim o solutie? Spre primarie? Distrigaz? Proprietar?

Orice stat ne-ar ajuta.
Multumesc mult.
Buna ziua,

Am o mica firma de mai multi ani iar activitatea principala este CAEN 6202 - Activitati de consultanta in tehnologia informatiei.

Majoritatea facturilor ar face parte din CAEN-urile secundare (tot aferente IT), dar nu din CAEN-ul principal 6202.
De curand am schimbat contabilul iar noul el imi cere sa imi refaca actele firmei cu un alt CAEN (exe: 6209 Alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei) din 2 motive:
1. CAEN 6202 - Intra la servicii de consultanta, care sunt impozitate cu 16%, in loc de 3%
2. Nu poti avea activitate pricipala CAEN 6202, si sa nu mai facturezi de ani buni pe aceasta activitate. (exe. daca acum facturez preponderent pe un CAEN secundar, atunci trebuie schimbate toate actele firmei si pus acela ca si CAEN principal.

Firma nu a avut niciodata probleme din acest aspcet, adevarul e ca nici nu am avut niciun control.

Imi puteti da va rog un feedback despte acest subiect? Ce ma sfatuiti sa fac?