avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Caen 6202 - Activitate Principala - noul contabilul ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Caen 6202 - Activitate Principala - noul contabilul cere schimbarea CAEN pe motiv de impozit 16%

Buna ziua,

Am o mica firma de mai multi ani iar activitatea principala este CAEN 6202 - Activitati de consultanta in tehnologia informatiei.

Majoritatea facturilor ar face parte din CAEN-urile secundare (tot aferente IT), dar nu din CAEN-ul principal 6202.
De curand am schimbat contabilul iar noul el imi cere sa imi refaca actele firmei cu un alt CAEN (exe: 6209 Alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei) din 2 motive:
1. CAEN 6202 - Intra la servicii de consultanta, care sunt impozitate cu 16%, in loc de 3%
2. Nu poti avea activitate pricipala CAEN 6202, si sa nu mai facturezi de ani buni pe aceasta activitate. (exe. daca acum facturez preponderent pe un CAEN secundar, atunci trebuie schimbate toate actele firmei si pus acela ca si CAEN principal.

Firma nu a avut niciodata probleme din acest aspcet, adevarul e ca nici nu am avut niciun control.

Imi puteti da va rog un feedback despte acest subiect? Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2016
RenderMan22, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:21, 31 Iulie 2016
Nu este obligatoriu ca activitatea pe care o desfasurati efectiv sa fie cea inscrisa ca fiind principala ci trebuie doar consemnata in certificatul constatator emis de ORC.

Deci, daca activitatile desfasurate nu sunt de consultanta, puteti fi platitor de impozit micro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen rev2 pentru firma it specializata pe webdesign dvdalexandru dvdalexandru Buna ziua, Incerc sa infiintez un srl care sa aiba drept obiect de activitate creare + administrare + consultanta pentru website-uri. Suplimentar as dori sa ... (vezi toată discuția)
Pfa- orice alte dovezi care sã ateste experienþa profesionalã acoral acoral Buna ziua, Doresc sa infintez un PFA si sa trec ca si activitate secundara cod caen 5590- Alte servicii de cazare, in conditiile in care activitatea ... (vezi toată discuția)
Cod caen - consultanta gdpr Marius_SRL Marius_SRL Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie la incheierea unui contract de prestari servicii pentru consultanta GDPR, noi fiind cei ce presteaza(SC X SRL). Am codul ... (vezi toată discuția)