avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren cu vicii ascunse
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren cu vicii ascunse

Buna tuturor,

Situatia mea si a vecinilor este similara cu topicul de aici:
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Am cumparat terenul si avem autorizatia de constructie, fundatia turnata, avize de la eon si delgaz cum ca nu exista nicio conducta de gaze sub teren.
Si totusi conducta exista :)

Se pare ca este de la Distrigaz.

1. Cum este legislatia in zona asta? Putem construi peste ea? Daca nu, la ce distanta minima putem construi fata de conducta?

2. Exista un puz apobat in care apare conducta deviata. Vanzatorul este o persoana influenta in oras si noi presupunem ca ar fi promis la primarie ca o muta, si nu a mai mutat-o. El momentan e dispus sa ne ajute sa se mute, dar tot o taraganeaza si timpul trece.

Unde ar fi vina aici? Spre cine sa ne indreptam sa gasim o solutie? Spre primarie? Distrigaz? Proprietar?

Orice stat ne-ar ajuta.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 21:44, 15 Septembrie 2019
Puteti sa cereti rezolutiunea contractului de vanzare cumparare pentru vicii ascunse ale terenului, respectiv conducta de gaze despre care nu ati fost informat.

Cu stima,
Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2019
Bogdan Costache, Avocat
Salut,

Nu cred ca am aceasta optiune din moment ce am turnat deja fundatia acolo.

Bogdan Costache a scris:

Puteti sa cereti rezolutiunea contractului de vanzare cumparare pentru vicii ascunse ale terenului, respectiv conducta de gaze despre care nu ati fost informat.

Cu stima,

Nu are nicio relevanță ca ai turnat fundatia.
Trebuie să formulați fie o acțiune estimatorie (solicitând diminuarea prețului), fie o acțiune redhibitorie (având ca obiect rezoluțiunea contractului), ambele fondate pe viciile lucrului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare proiect casa- cum sa actionez? sesa224195 sesa224195 Acum 2 ani am cumparat o casa P+1 noua de la un particular. Imediat au inceput sa apara crapaturi si fisuri atit la pereti, cit si in grinzile de rezistenta. ... (vezi toată discuția)
Teren cu vicii ascunse Apavaloaie Ovidiu Apavaloaie Ovidiu Buna ziua,recent am cumparat un teren ca ulterior nevoit sa obtin avizele in vederea construiiri am aflat ca pe sub parcela cumparata trec 3 conducte de ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina din 2013 de la o pers juridica si am constatat ca e defecta catalin dumitrescu catalin dumitrescu buna ziua. acum 3 saptamani am cumparat o masina cu factura fiscala de la o pers juruduca, care aduce masini de afara. dupa ce am mers cu ea 350 km s-a aprins ... (vezi toată discuția)