Este cineva care va da anul acesta examen la Baroul Timis? Sau care a dat anul trecut? si ne poate spune cum a fost?
.... intreb pt ca aud doar zvonuri sumbre, cum ca nu s-ar putea fara pile sau spaga.... Asa sa fie oare?!?!
Buna! Stie cineva daca se va da admitere si in ianuarie?!?! Imi spunea cineva zilele trecute ca in ianuarie 2007 s-a organizat examen de primire in profesie.
In cazul in care moare si tatal tau, situatia este in felul urmator: "mama ta vitrega" mosteneste 1/2 din toata masa succesorala + va avea drept sa locuiasca in casa in care a locuit impreuna cu tatal tau (conditia este sa nu se recasatoreasca), iar tu mostenesti 1/2 (in situatia in care sunteti mai multi frati veti mosteni impreuna 1/2 din intreaga masa succesorala)
Inainte de toate e bine sa stii ca sotia tatalui tau nu o poate mosteni pe bunica ta sau pe sora tatalui tau. Ea poate mosteni doar o parte din bunurile tatalui tau, in cazul decesului acestuia. De asemenea, mostenitorii vin la mostenire in ordinea claselor de mostenitori. In cazul in care exista descendenti, mai intai vin la mostenire copiii, iar apoi nepotii. Dupa descendenti vin la mostenire colateralii (frati, matusi etc)
Referitor la casa care era a bunicilor tai, ea va fi mostenita in felul urmator: 1/2 din partea care i-a apartinut bunicului ii revine sotiei acestuia, adica bunicii, iar 1/2 revine copiilor lor (adica tatalui tau si surorii lui). Asta ar trebui sa fie situatia in prezent.
In cazul decesului bunicii tale, mostenitori vor fi cei 2 copii: tatal tau si sora acestuia, fiecare in cota de 1/2 din intreaga masa succesorala. In cazul in care matusa ta decedeaza inaintea bunicii (si din cate am inteles nu are copii), pe ea o vor mosteni bunica ta si tatal tau.
Eu sunt angajata consilier juridic din iunie 2002. In decembrie 2003, cand s-a publicat legea 514 a consilierilor juridici, eu am fost inregistrata ca si consilier juridic definitiv (pentru ca aveam mai mult de un an vechime in profesie la data aparitiei legii). In aceste conditii, pot anul acesta sa ma prezint la examen? Daca da, la care examen: cel de admitere, sau cel de definitivat? Din ce ai scris tu, facand trimitere la adresa Baroului Iasi, inteleg ca, in cazul meu nu ar mai fi necesara gasirea unui avocat indrumator si efectuarea stagiului, ci as putea deveni direct avocat definitiv.