Buna ziua,
as dori sa aflu daca prevederile Legii 156/2018, privind posibilitatea continuarii CIM se refera si la personalul contractual din administratia publica sau numai la functionarii publici. Poate este o alta baza legala pentru aceasta categorie sau nu este prevazuta decat obligatia iesirii la pensie la implinirea varstei de pensionare.
Multumesc pentru raspuns...ccm nu cred ca exista in domeniu, eventual am sa verific daca este prevazut ceva in regulamentul intern, iar in cim este trecut asa cum am aminitit mai inainte. Interesant este ca din 4 angajati toti in aceeasi situatie, doar in cazul de fata s-a prevazut durata de 20 de zile de concediu..:)))) Sper ca se va reveni la normal...multumesc inca odata
Buna ziua,
n-am gasit nicaieri un raspuns asa ca ma adresez dvs. Sotia a intrat in perioada de pensionare cu data de 1 dec.2018. Afost reangajata cu contract de munca nou pe perioada nedeterminata si i s-au fixat 20 de zile concediu de odihna cu motivatia ca este nou angajata.Eu cred ca ar fi trebuit sa i se recunoasca toata vechimea si sa beneficieze de 25 de zile de concediu, nu ? va multumesc
Poate nu am fost suficient de clar in expunere...nu vorbim de politia locala era vorba de un politist de la politia nationala, de la ordine si liniste publica aflat in patrulare prin oras..
multumesc
Buna ziua,
am fost implicat intr-un eveniment rutier si as dori sa stiu daca informatiile mele legate de aspectul juridic al problemei sunt corecte sau nu in eventualitatea contestarii procesului-verbal in instanta.Pe scurt, am intrat intr-o parcare aflata pe sensul opus de circulatie, pe o portiune de linie intrerupta de 3m aflata imediat dupa o trecere de pietoni si care se continua cu linie continua. Cand am iesit din magazin m-am trezit cu o patrula de la ordine publica(politist si un jandarm), care mi-au cerut actele, si dupa verificare am fost intrebat daca stiu ce am gresit. Am raspuns ca probabil se refera la trecerea de pe celalat sens in parcare. Mi-au fost luate datele personale si trecute pe un carnetel si informat ca voi primi procesu-verbal acasa prin posta. Atunci i-am explicat ca avand o masina mica am folosit portiunea de 3m intrerupta sa intru in parcare fara sa calc linia continua si insist sa mim se dea procesul-verbal pe loc sa-l semnez. Politistul mi-a raspuns ca daca am folosit acei 3m e si mai grav pentru ca inseamna ca am calcat si trecerea de pietoni aceasta fiind lipita de linia intrerupta. Am renuntat la schimbul de replici...cam asta e acum astept posta sa apara.
Intrebarea mea este:- daca politistul de la ordine publica executa si activitati de politie rutiera fara sa fie echipat corespunzator(banda reflectorizanta,cascheta cu coifura alba) are dreptul sa aplice sanctiuni sau constata fapta si cere ajutorul unui coleg de la rutiera care are specializare pe contraventiile rutiere.( Disp. Inspectorului General al Pol.Rom. nr. 450/29.11.2006 si anexa la Disp. Insp. Gen. nr.7 din 07.02.20080
- pot sa-mi formulez contestatia bazandu-ma pe datele de mai sus..?