avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare in administratia publica
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare in administratia publica

Buna ziua,
as dori sa aflu daca prevederile Legii 156/2018, privind posibilitatea continuarii CIM se refera si la personalul contractual din administratia publica sau numai la functionarii publici. Poate este o alta baza legala pentru aceasta categorie sau nu este prevazuta decat obligatia iesirii la pensie la implinirea varstei de pensionare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:34, 11 Septembrie 2019
Legea nr. 156/2018 este pentru modificarea și completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici ... astfel, Legea este aplicabila functionarilor p[ublici.

Pentru personalul contractual sunt aplicabile prevederile Codului Muncii :
art.56
....
(4) Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii sau statutul functionarilor publici v-a avea prioritate? rozi88 rozi88 Daca un functionar public (femeie) doreste sa opteze pentru continuarea activitatii pana la implinirea varstei standard de pensionare de 65 ani conform: - ... (vezi toată discuția)
Prelungirea contractului individual de munca dupa indeplinirea stagiului de cotizare si mplinirea vartei de pnsionare in cazul femeilor octavian37 octavian37 Buna ziua Ma numesc Corina sunt functionar public si ma adresez dvs cu rugamintea de a ma lamurii in urmatoarea problema Incepand cu data de 01.01.2019 va ... (vezi toată discuția)
O femeie ( funcționar public) poate depune simultan cerere pentru ... DANYDANA65 DANYDANA65 O femeie ( funcționar public) poate depune simultan cerere pentru continuarea activității până la vârsta de 65 de ani și dosarul pentru pensionare ... (vezi toată discuția)