Ma refer la pensia de urmas pe care o lua bunica dupa sot veteran decedat, sa ii revina nepotului cu handicap grav dupa ce bunica a decedat. Bunicul respectiv are un fiu in viata (60 ani) si un fiu decedat (tatal nepotului cu handicap).
Buna ziua. O persoana cu handicap grad 1, poate mosteni pensia de veteran a bunicului decedat? De precizat ca nici bunica nu mai este in viata si nici nepoti minori sau care urmeaza o forma de invatamant nu exista.
Buna ziua. As fi foarte recunoscatoare daca m-ati putea lamuri in cazul unor 3 legi/drepturi care imi sunt refuzate. Mai exact, as dori sa stiu daca:
1) Taxa tv si taxa radio - La directia DGASPC Galati mi s-a spus ca tutorele/asistentul personal a unei persoane cu handicap grav accentuat, nu poate beneficia de aceste scutiri, deoarece suma aferenta taxei tv si radio, este inclusa in indemnizatia persoanei cu handicap pe care o primeste acesta. Este adevarat sau este o minciuna?
2) Taxa de prima inmatriculare pe numele unei persoane cu handicap grav accentuat (sau tutore/asistent personal), pentru o masina nemodificata - I.P.J. GALAȚI si DGASPC Galati, mi-au spus ca nu exista nicio lege care sa dea dreptul ca o persoana cu handicap grav accentuat sau tutorele/asistentului sau personal, nu poate beneficia de scutirea taxei de prima inmatriculare, decat daca duce dovada ca masina a fost modificata. Ambelor institutii li s-au prezentat in fata legea nr. 193/2015 pentru modificarea Legii nr. 448/2006, insa nu a fost recunoscuta. Este sau nu in vigoare aceasta lege?
3) Taxa de impozit pe cladire pe numele unui tutore/asistent personal - DGASPC Galati mi-au comunicat ca un tutore/asistent personal a unei persoane cu handicap grav accentuat, nu beneficiaza nici macar de scutirea impozitului pe cladire. Este o minciuna?
Daca este un abuz din partea acestor institutii, unde ar trebui sa ma adresez? Va multumesc, o zi frumoasa!