avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Drepturi persoane cu handicap
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Drepturi persoane cu handicap

Buna ziua. As fi foarte recunoscatoare daca m-ati putea lamuri in cazul unor 3 legi/drepturi care imi sunt refuzate. Mai exact, as dori sa stiu daca:

1) Taxa tv si taxa radio - La directia DGASPC Galati mi s-a spus ca tutorele/asistentul personal a unei persoane cu handicap grav accentuat, nu poate beneficia de aceste scutiri, deoarece suma aferenta taxei tv si radio, este inclusa in indemnizatia persoanei cu handicap pe care o primeste acesta. Este adevarat sau este o minciuna?

2) Taxa de prima inmatriculare pe numele unei persoane cu handicap grav accentuat (sau tutore/asistent personal), pentru o masina nemodificata - I.P.J. GALAȚI si DGASPC Galati, mi-au spus ca nu exista nicio lege care sa dea dreptul ca o persoana cu handicap grav accentuat sau tutorele/asistentului sau personal, nu poate beneficia de scutirea taxei de prima inmatriculare, decat daca duce dovada ca masina a fost modificata. Ambelor institutii li s-au prezentat in fata legea nr. 193/2015 pentru modificarea Legii nr. 448/2006, insa nu a fost recunoscuta. Este sau nu in vigoare aceasta lege?

3) Taxa de impozit pe cladire pe numele unui tutore/asistent personal - DGASPC Galati mi-au comunicat ca un tutore/asistent personal a unei persoane cu handicap grav accentuat, nu beneficiaza nici macar de scutirea impozitului pe cladire. Este o minciuna?

Daca este un abuz din partea acestor institutii, unde ar trebui sa ma adresez? Va multumesc, o zi frumoasa!

Alte discuții în legătură

Drepturile persoanelor incadrate in grad de handicap machita machita Baiatul unei cunostinte are pensie de handicap {are o scurtare la un picior de aprox.2 cm},de ce anume poate beneficia in societate?[scutire taxe la ... (vezi toată discuția)
Factura radio-tv redialboss redialboss nu este normal si corect ca persoanele cu handicap sa plateasca factura radio-tv, mai ales atata timp cat nu are radio. iar de tv nici nu mai vorbesc datorita ... (vezi toată discuția)
Scutire ompozit persoana cu handicap jetli jetli Buna ziua! Sunt persoana cu handicap grav, fac hemodializa si spondilita cu poliartrita. Intrebarea este daca trebuie sa platesc impozit pe autoturism, ... (vezi toată discuția)