avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas dupa bunic veteran?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas dupa bunic veteran?

Buna ziua. O persoana cu handicap grad 1, poate mosteni pensia de veteran a bunicului decedat? De precizat ca nici bunica nu mai este in viata si nici nepoti minori sau care urmeaza o forma de invatamant nu exista.
Cel mai recent răspuns: Maricica1986 , utilizator 23:00, 13 Iulie 2019
Cum adică să moștenească pensia`? Este singurul moștenitor`? Bunicul nu mai are copii în viață`? Se referă la ultima pensie în drept, pe care bunicul nu a mai apucat să o ia, că a murit`?
Ma refer la pensia de urmas pe care o lua bunica dupa sot veteran decedat, sa ii revina nepotului cu handicap grav dupa ce bunica a decedat. Bunicul respectiv are un fiu in viata (60 ani) si un fiu decedat (tatal nepotului cu handicap).
Nepoții nu pot beneficia de pensie de urmaș după bunici. Numai soțul supraviețuitor beneficiază de pensie de urmaș după soțul decedat.

În speța de față, bunica e singura în drept să beneficieze de pensie de urmaș după decesul bunicului.
Am inteles. Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Texe urmasi veteran de razboi Respect968 Respect968 Buna seara! vreau sa stiu si eu daca sunt scutit de impozitele de la primarie (casa, pamant) ca nepot al unui veteran de razboi care nu mai e in viata...bunica ... (vezi toată discuția)
Cine are drept de mostenire emil6702 emil6702 Se da urmatoarea schema succesorala A + B autori XX si XY urmasi, XX traieste, XY decedat XY are sotie supravietuitoare XYY si doi copii XX1 si XX2 ambii ... (vezi toată discuția)
Testament persoana fara urmasi si parinti decedati ma_ria ma_ria Buna ziua, sunt necunoscatoare in ce priveste variantele testamentare/mostenire: daca o persoana nu are urmasi si parintii ei sunt decedati, cine vine la ... (vezi toată discuția)