avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine are drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine are drept de mostenire

Se da urmatoarea schema succesorala
A + B autori
XX si XY urmasi, XX traieste, XY decedat
XY are sotie supravietuitoare XYY si doi copii XX1 si XX2 ambii in viata
cine dintre XYY si XX1 si XX2 au drept de mostenire al bunicilor A + B?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 15:17, 11 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde cand a murit A, B si XY. Si depinde la ce fel de mostenire faceti referire.
Ma refer la mostenire legala. X a murit inaintea urmasului XY, nu stiu insa cand a murit Y, dupa sau inaintea lui XY, deci sunt 2 variante.
Cine este X? Parca in primul mesaj nu figureaza vreun X. V-a scapat ceva? Ideal ar fi sa pastrati actorii din speta initiala si eventual sa nu adaugati sau sa inlocuiti simboluri "din mers". Deci ...
Aveti dreptate. E vorba despre autorul A. Va rog sa ma scuzati.
Daca A a murit inaintea lui XY, atunci mostenirea sa s-a transmis catre XY si cum acesta la randul sau îi are ca mostenitori atat pe XYY cat si pe XX1 si pe XX2, toti acestia practic vor culege cate ceva din patrimoniul lui A.
Daca B a murit dupa XY cel mai probabil ca va opera reprezentarea si XX1 si XX2 vor culege din patrimoniul lui B pe aceasta cale.
Oricum, pentru o solutie corecta si completa, trebuie formulata o intrebare clara si precisa.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am in derulare o dezbatare succesorala pentru o casa ... Ionel G Ionel G Buna ziua, Am in derulare o dezbatare succesorala pentru o casa parinteasca si ma confrunt cu urmatoarea problema: parerile in contradictoriu ale celor 2 ... (vezi toată discuția)
Speta succesiune User4567 User4567 Buna ziua! Avem urmatoarea speta: Sotul matusii mele este decedat din 2010. Parintii acestuia sunt decedati, el mai avand un singur frate care la randul sau ... (vezi toată discuția)
Cat ii revine nepotului si cat fiicei supravietuitoare luminitacoman luminitacoman Subiect: Nora isi mosteneste socrii ? Buna seara. Nora isi mosteneste socrul? Sau transmiterea mostenirii se face pe linie descendenta? Bunicul meu a ... (vezi toată discuția)