avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1887 soluții astăzi
Forum Activitate dandandan2204

Activitate dandandan2204

Răspuns la discuția datorie la banca
Nu sunt nici venituri ale debitorului. Deci sa inteleg ca este un termen de 3 ani de la hotararea instantei de executare silita? multumesc
Buna ziua , daca exista o datorie la o banca in urma unui credit luat in anul 2006 , iar in urma cu 1 an a fost data o sentinta de executare de catre instanta, aceasta datorie se prescrie ?
Doresc sa va precizez ca un birou executor a pus in aplicare executarea silita. Nu exista bunuri pe numele persoanei executate.

Nu este un termen de prescriptie ori un termen in care trebuie executata datoria>
?

Multumesc
Buna ziua

In urma unei sentinte definitive inculpatul a fost obligat la plata unor despagubiri civile catre o firma care este reprezentanta de un lichidator judiciar. " In temeiul art. 397 Cod de procedura penala, raportat la art. 19 Cod de procedura penala, raportat la art. 998 Cod civil din 1864, cu aplicarea art. 5 " ....... . Inculpatul a primit o pedeapsa de suspendare sub supraveghere a executarii pedepsei . Intrebarea ar fi , daca inculpatul nu achita sumele datorate pana la terminarea termenului de suspendare a executarii pedepsei , se poate revoca suspendarea executari>>??? Si daca dupa trecerea termenului de suspendarea a executarii pedepsei , despagubirile civile sunt nule sau trebuie achitate catre lichidator ? Sau daca acest termen a trecut aceste despagubiri nu se prescriu/devin nule ?

Multumesc
Buna ziua . In cazul unei restante la intretinere la bloc, in jurul sumei de 7000 de lei ( o parte din acestia fiind penalizari ) , nu se poate opri adaugarea penalizarilor? Doresc sa va spun ca se achita deja 2 000 de lei din suma restanta dar cei de la asociatie continua sa puna penalizari si aproape ca nu se simte plata sumei de 2000 de lei,. Multumesc