avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită datorie la banca
Discuție deschisă în Executare silită

datorie la banca

Buna ziua , daca exista o datorie la o banca in urma unui credit luat in anul 2006 , iar in urma cu 1 an a fost data o sentinta de executare de catre instanta, aceasta datorie se prescrie ?
Doresc sa va precizez ca un birou executor a pus in aplicare executarea silita. Nu exista bunuri pe numele persoanei executate.

Nu este un termen de prescriptie ori un termen in care trebuie executata datoria>
?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: dandandan2204 , utilizator 16:17, 5 August 2016
De regula, termenul de prescriptie este de 3 ani, dar trebuie sa aveti in vedere momentul de cand incepe sa curga acest termen.Daca nu exista bunuri mobile/imobile pe care sa le execute silit,va executa veniturile debitoarei.
Nu sunt nici venituri ale debitorului. Deci sa inteleg ca este un termen de 3 ani de la hotararea instantei de executare silita? multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita EastAndrei EastAndrei Daca am primit instiintare de la BIROU EXECUTORESC prin care am fost instiintat ca am fost executat silit ptr suma de 42.000 lei in cat timp se prescrie ? Adik ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie bancara ro_zapacila ro_zapacila Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: conform noilor legi, dupa cat timp se prescrie o executare silita, daca timp de 3 ani nu am ... (vezi toată discuția)
Executare silita-prescriptie corinasevastru corinasevastru Buna seara, Am o intrebare la un caz aparut. Am descoperit intamplator pe site-ul ministerului justitie ca am fost data in judecata pentru o datorie ... (vezi toată discuția)