avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere datorie bancara
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere datorie bancara

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: conform noilor legi, dupa cat timp se prescrie o executare silita, daca timp de 3 ani nu am platit nimic din datorie si nu am niciun bun mobil sau imobil de executat?

Executorul judecatoresc mi-a trimis scrisori de amenintare cu privire la faptul ca nu are ce sa recupereze de pe urma mea (nu am servici si nici bunuri mobile sau imobile).

Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: ghitaciobanu , utilizator 21:45, 23 Octombrie 2015
Termenul de prescriptie este de 3 ani si incepe sa curga de la data la care primiti de la banca notificarea de scadenta anticipata a creditului.
Majoritatea creantelor se prescriu in 3 ani de la scadenta lor. Adica dreptul de executare se prescrie, creditorii nu mai pot formula cereri de executare. Daca insa s-au formulat, executarea intrerupe termenul prescriptiei, insa pentru calcul exact este recomandat sa mergeti la un avocat cu documentele pe care le aveti. Mult succes!
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2015
Av. Alina VEZUREANU, Avocat
ro_zapacila a scris:


Executorul judecatoresc mi-a trimis scrisori de amenintare cu privire la faptul ca nu are ce sa recupereze de pe urma mea (nu am servici si nici bunuri mobile sau imobile).



In mod normal datoria dvs se prescrie in 3 ani dar la cum ati descris situatia materiala, probabil ca o sa muriti cu datoria asta.

Cati timp debitorul nu are bunuri urmaribile cursul prescriptiei se suspenda asa ca daca nu va angajati sau nu o sa aveti bunuri, executarea nu se mai prescrie!!

Dupa ce va angajati prescriptia isi reia cursul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie executare silita Mor1sAlbert Mor1sAlbert Am niste datorii din 2008 (persoana fizica) cu dosare de executare. Cand se prescriu acestea? ce pot face in acest sens?Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Datoria la banca se poate prescrie? ContSters277537 ContSters277537 Daca ai luat un credit ipotecar si banca timp de 3 ani nu a facut nimic sa iti ceara banii inapoi, se prescrie datoria sau banca are si alte legi de recuperare ... (vezi toată discuția)
Prescripție datorie Carol12 Carol12 Buna ziua Am făcut un credit in în valoare de 10000 de lei la bcr în anul 2011 Am plătit 6 rate dupa care am ramas fara serviciu,adică nu am mai putut ... (vezi toată discuția)