avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriptie Executare Silita
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriptie Executare Silita

Am niste datorii din 2008 (persoana fizica) cu dosare de executare. Cand se prescriu acestea? ce pot face in acest sens?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Vlad Paul Isac , Consilier juridic 23:14, 11 Octombrie 2015
Termenul de prescriptie a dreptului la executarea silita se prescrie in termen de 3 ani de la data comunicarii scadentei anticipate a creditului.
Pentru a va prevala de prescriptie trebuie sa formulati contestatie la executare la judecatoria de la domiciliul dvs.
Este discutabila situatia dvs. Si asa e cum a spus si doamna avocat termenul de prescriptie este de 3 ani de la data comunicarii scadentei anticipat, insa mai intervine o situatie. Daca dvs ati facut o plata voluntara dupa momentul acesta, pt ca in momentul in care ati facut o plata voluntara (inauntrul termenului de prescriptie) aceasta il intrerupe facand sa curga un nou termen. De ex: scadenta anticipata a fost declarata la 11.11.2008 termenul de prescriptie se implineste in 11.11.2011 insa daca in 11.09.2011 ati facut o plata voluntara ( avand legatura cu aceasta datorie) termenul este intrerupt si atunci prescriptia incepe sa curga iarasi aceasta implindu-se la data de 11.09.2014. Daca ne puteti da mai multe detalii despre situatia dvs sa ne facem o idee mai in detaliu sa putem sa va ajutam

O seara placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere intrerupta bianca12 bianca12 As dori sa stiu daca o simpla notificare intrerupe prescriptia sau doar cererea de chemare in judecata (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriei este intrerupta de notificarea de la executor? fotolist fotolist notificarea de la executor,poate intrerupe perioada prescriere datorie? (vezi toată discuția)
Prescriptia comerciala Andrei T Andrei T creantele comerciale se prescriu in 3 ani. am o factura emisa in data de 21.08.2006 scadenta in 21.09.2006. acesta factura s-a prescris? care este data la care ... (vezi toată discuția)