avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita-prescriptie
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita-prescriptie

Buna seara,
Am o intrebare la un caz aparut. Am descoperit intamplator pe site-ul ministerului justitie ca am fost data in judecata pentru o datorie avuta la o banca. Am vazut ca s-a acceptat cererea de executare silita. As dori sa va intreb daca voi avea probleme cand vin in tara caci nu sunt in tara si vin doar o data de an. Nu detin bunuri mobile si imobile in Romania si nu am un venit in Romania, eu fiind plecata din tara inca din 2005. Se pot lega de parintii sau de rudele mele sau eventual sa se duca la locuinta acestora caci eu nu pot fi gasita?
Pot opri banii transferati de mine din strainatate in contul mamei mele din Romania?
Va multumesc si astept cu interes raspunsurile dumenavoastra
Cu stima Corina Sevastru
Cel mai recent răspuns: ioan-antohi , utilizator 09:44, 29 Iunie 2012
v-a girat parintii sau cineva? daca nu, atunci puteti sta linistuta

conturile bancare deschise pe numele dvs pot fi supuse executarii silite, precum si daca veti dobandi vreodata bunuri in ro sau salariu
Va multumesc pentru raspuns dar as mai avea o nelamurire. Nu exista un termen de prescriptie si pentru executare sau daca voi dobandi vreodata un bun in Romania pe numele meu va putea fi executat?
Procedura de executare silita se poate mentine.,conditionat de interesul creditorului/
recuperatorului pentru recuperat debit ,pe parcursul mai multor ani
Executarea silita se realizeaza asupra bunurilor debitorului mobile/imobile/conturi/drepturi salariale -- prezente si viitoare
Exista termenul general de prescriptie a datoriilor de 3 ani,dar daca in acest interval creditorul/recuperatorul desfasoara demersuri,acte si actiuni ,termenul se intrerupe
Va multumesc pentru informatie. Nu am inteles prea bine, se interupe termenul de 3 ani daca a fost intreprinsa actiunea de executare silita? Si daca nu au ce sa execute pe ce perioada se intrerupe acest termen si cum se poate calcula perioada de trei ani de prescriptie?
Eu am luat un credit de nevoi personale in 2005 iar din 2007 nu am mai platit ratele si totodata am si plecat din tara.
Datoria a fost preluata de o firma de recuperare, am platit anumite sume mai mari fata de rata initiala pana in 2008 si apoi am interupt plata datoriei.
Astfel in urma cu doua zile am vazut ca s-a acceptat cererea de executare silita. Deci cand pot spune ca se prescrie datoria?
Nu am nici un venit in Rom., nu detin bunuri mobile sau imobile care pot fi executate.

Din 2008. Faceti contestatie la executare pe motivul prescrierii dreptului la executare silita. Daca nu sunt garanti in contract, nu prea are pe cine urmari, se poate totusi obtine titlu european(in caz ca tara de rezidenta apartine EU) si sa va urmareasca si in tara de rezidenta.

Alte discuții în legătură

Datoria la banca se poate prescrie? ContSters277537 ContSters277537 Daca ai luat un credit ipotecar si banca timp de 3 ani nu a facut nimic sa iti ceara banii inapoi, se prescrie datoria sau banca are si alte legi de recuperare ... (vezi toată discuția)
Datorii banci R_Cordoneanu R_Cordoneanu Buna ziua. As dori sa stiu in ce conditii te poate executa o firma de recuperare creante care a preluat un credit al tau de la o banca. Si mai ales daca acea ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie bancara ro_zapacila ro_zapacila Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: conform noilor legi, dupa cat timp se prescrie o executare silita, daca timp de 3 ani nu am ... (vezi toată discuția)