avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorii banci
Discuție deschisă în Executare silită

Datorii banci

Buna ziua. As dori sa stiu in ce conditii te poate executa o firma de recuperare creante care a preluat un credit al tau de la o banca. Si mai ales daca acea datorie este mai veche de 3 ani, dar firma de recuperare insista.
N-am precizat ca acel credit este fara ipoteca imobiliara. Ca sa fii executat silit n-ar trebui sa fie o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si in urma careia se instituie titul executoriu?
Oricine iti poate pune titlu executoriu pe venit?
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2015
R_Cordoneanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: R_Cordoneanu , utilizator 10:35, 15 Aprilie 2015
Contractul de credit este titlu executoriu. Nu este necesară nicio hotărâre, este suficientă investirea cu formulă executorie. Nu contează faptul că nu ați semnat ipotecă, când ați semnat creditul ați garantat cu toate bunurile mobile și imobile.
Spre exemplu, am un card de credit din 2005. N-am acum contract6ul in fata, dar in 10 ani cred ca a trecut data scadenta.
Ati pus vreodata bani in contul de card ? Daca da, Banca considera ca ati facut o plata si curge un nou termen de prescriptie de 3 ani si asa mai departe.

Cel mai bine adresati-va executorului judecatoresc si obtineti o copie de pe actele de executare pentru a verifica daca a intervenit sau nu prescriptia.
Multumesc pt raspuns. Daca imi aduc bine aminte, cred ca din 2010 sau 2011 nu am mai facut nicio plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita-prescriptie corinasevastru corinasevastru Buna seara, Am o intrebare la un caz aparut. Am descoperit intamplator pe site-ul ministerului justitie ca am fost data in judecata pentru o datorie ... (vezi toată discuția)
Calculare termen de prescriptie Cristi321 Cristi321 Buna ziua, Am o intrebare cu privire la modul in care se calculeaza termenul de prescriptie al unui contract bancar cesionat. Speta este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)
Somatie executor vio.micle vio.micle Am avut un credit in 2007 dupa citeva luni nu am mai putut plati. IN 2015 DUPA 8 ani am primit o somatie de la un executor ca sa instituit poprire pe ... (vezi toată discuția)