avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... despagubiri civile....
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

despagubiri civile....

Buna ziua

In urma unei sentinte definitive inculpatul a fost obligat la plata unor despagubiri civile catre o firma care este reprezentanta de un lichidator judiciar. " In temeiul art. 397 Cod de procedura penala, raportat la art. 19 Cod de procedura penala, raportat la art. 998 Cod civil din 1864, cu aplicarea art. 5 " ....... . Inculpatul a primit o pedeapsa de suspendare sub supraveghere a executarii pedepsei . Intrebarea ar fi , daca inculpatul nu achita sumele datorate pana la terminarea termenului de suspendare a executarii pedepsei , se poate revoca suspendarea executari>>??? Si daca dupa trecerea termenului de suspendarea a executarii pedepsei , despagubirile civile sunt nule sau trebuie achitate catre lichidator ? Sau daca acest termen a trecut aceste despagubiri nu se prescriu/devin nule ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:51, 4 August 2016
Suspendarea se refera la latura penala a hotararii,nu are legatura cu plata despagubirilor civile, acestea se executa potrivit legii civile,despagubirile se platesc de catre inculpat nu de lichidator,dreptul de a obtine executarea silta a despagubirilor civile se prescrie in termen de 3 ani de cand a ramas definitiva hotararea.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept penal- sentinta janedoe45 janedoe45 Solutie: Condamnă pe inculpatul P.I.A. fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de: vătămare corporală prev. de art. 181 alin. 1 Cod ... (vezi toată discuția)
Cand ramane o hotarare judecatoreasca definitiva mariussika mariussika As dori si eu sa stiu cand o hotarare ramane definitiva si irevocabila in cazul meu hotararea mea suna cam asa :SOLUŢIA : AMANA PRONUNTAREA CAUZEI LA DATA DE ... (vezi toată discuția)
Solutionare proces batoaga batoaga Buna ziua, In urma procesului care am avut parte, s-a solutionat dupa cum urmeaza: Solutie: În temeiul art. 2151 alin 1 c.p. cu aplicarea art 41 ... (vezi toată discuția)