avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate trz

Activitate trz

Nicio parere?
Buna seara,

Va rog sa imi spuneti daca am inteles bine - in cazul unei persoane fara venit, care doreste sa aiba asigurare de sanatate, trebuie urmati urmatorii pasi:

-se completeaza si depune declaratia 212
-se achita pe loc suma de 190 lei
-se merge la Casa de Sanatate cu dovada platii si o declaratie pe proprie raspundere.


3 intrebari:

1) Mai sunt necesari si alti pasi? Suma de 190 lei se plateste lunar sau la fiecare doua luni?

2) Se primeste prin posta decizie de impunere in fiecare luna sau se merge direct si se plateste, fara a fi nevoie de vreo decizie?

3) Daca dupa o luna de la depunerea declaratiei si plata sumei de 190 lei, persoana fara venit se angajeaza, va trebui sa plateasca in continuare cele 5 luni x 190 lei ramase? Cum se procedeaza?

Va multumesc.
La ce acte va referiti? Sa merg cu declaratia pe propria raspundere si sa trec "zero" persoane la adresa respectiva?

Deja sunt scos de la intretinere...iar declaratia a fost depusa de cineva din familie...(daca la asta va referiti).
Stiu ca trebuie platita o taxa de salubrizare, iar aceasta se calculeaza pe baza declaratiilor pe proprie raspundere a proprietarilor apartamentelor si a raportarilor administratorilor de bloc privitoare la cate persoane sunt in fiecare apartament.

Daca am domiciliul in sector 4, dar nu figurez pe raportarile de mai sus, deoarece momentan nu stau acolo, fiind plecat in strainatate, mai trebuie sa platesc taxa de salubrizare?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Telefon uitat in America...
Multumesc. Am incercat la tel. dar nu raspunde nimeni. Incerc sa merg pana acolo desi sunt niste cozi....
Răspuns la discuția Telefon uitat in America...
Buna seara, multumesc pentru raspunsuri.
Il vreau pentru ca am poze si alte fisiere pe el, Valoarea lui reala de piata este cca 150 usd. MI-l pot trimite ca gift. mai platesc taxe?
Mi-am uitat telefonul secundar la niste rude cand am fost in America, E un iphone 6 uzat, vechi de cativa ani, In caz ca il trimit la posta, va trebui sa platesc taxe vamale ca sa imi recuperez telefonul?
Răspuns la discuția Card sanatate dupa angajare
Multumesc, am facut cum ati spus, iata ce apare:

Cardul a fost returnat de Posta la CASMB:
NU
Cardul a fost deja identificat de catre CASMB
ca urmare a cererii dvs. sau a medicului de familie:
NU

Cardul nu este in posesia CASMB.
Nu se poate face o cerere de eliberare in acest moment.
M-am angajat de curand si as vrea sa stiu cum pot intra in posesia cardului de sanatate, cat timp dureaza si cum se procedeaza?

Am incercat sa sun la CASMB dar nu raspunde nimeni.

Multumesc
O intrebare pe care nu ma asteptam sa o adresez, dar la cate sute de accidente auto si la cate neprevazute sunt pe lumea asta, e bine sa stiu.

Daca Doamne fereste patesc ceva, ce se intampla cu bunurile achizitionate inainte de casatorie de catre parinti pe numele meu?

In secunda doi dupa ce ma casatoresc, daca eu patesc ceva, sotia dobandeste 1/2 chiar daca nu a contribuit cu nimic, majoritatea bunurilor fiind achizitionate de parintii mei?

Sau bunurile vor reveni parintilor si fratilor mei, asa cum consider eu ca este corect, de vreme ce sotia nu a contribuit cu nimic?