avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata asigurare sanatate de catre persoana fara venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata asigurare sanatate de catre persoana fara venit

Buna seara,

Va rog sa imi spuneti daca am inteles bine - in cazul unei persoane fara venit, care doreste sa aiba asigurare de sanatate, trebuie urmati urmatorii pasi:

-se completeaza si depune declaratia 212
-se achita pe loc suma de 190 lei
-se merge la Casa de Sanatate cu dovada platii si o declaratie pe proprie raspundere.


3 intrebari:

1) Mai sunt necesari si alti pasi? Suma de 190 lei se plateste lunar sau la fiecare doua luni?

2) Se primeste prin posta decizie de impunere in fiecare luna sau se merge direct si se plateste, fara a fi nevoie de vreo decizie?

3) Daca dupa o luna de la depunerea declaratiei si plata sumei de 190 lei, persoana fara venit se angajeaza, va trebui sa plateasca in continuare cele 5 luni x 190 lei ramase? Cum se procedeaza?

Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2018
trz, utilizator
Cel mai recent răspuns: trz , utilizator 19:22, 8 Mai 2018
Nicio parere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass pe declaratia unica 212 Odete Odete Bună dimineața! Nu sunt salariata, nici pensionara. Singurul venit pe care îl realizez provine dintr o dobândă bancara, ptr o sumă modica. Cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa del_gf del_gf As avea rugamintea sa ma lamureasca cineva: 1) cand trebuie sa platesc contributiile si impozitul, in cazul in care data infiintarii PFA va fi 7 septembrie ... (vezi toată discuția)
Plata contributii sociale pfa in urma obtinerii calitatii de salariat DianaO DianaO Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati, pe cat posibil, cu urmatoarea problema: La inceputul anului 2013 sotul meu a deschis un PFA. A primit de la ANAF ... (vezi toată discuția)