dep cap social:5124=456, 17500 ron
subscriere cap soc:456=1011, 17700ron
dif curs varsare cap soc: 665=456, 200 ron
Cam asa se face inregistrarea, in cazul in care cursul de schimb din momentul depunerii banilor este mai mic decat cel din momentul subscrierii cap social.
Am citit de pe forum despre retragerile de asociati adr nici un topic nu era ca situatia mea. Asadar, ma aflu in situatia de a ma retrage dintr-o societate SRL unde suntem 3 asociati cu 33,33% parti sociale fiecare. Acum, problema e ca firma are bani in banca, iar eu consider corect sa imi revina si mie parte din acei bani. Proprotional la cei 3 asociati. De exemplu, dau o cifra de 15000 ron, deci impartit la 3 ar trebui sa primesc 5000 ron. Ceilalti 2 asociati vor sa ramana in societate in continuare, asta trebuie sa precizez. Cum se procedeaza, zic bine ceea ce zic? In sensul ca oare se pot scoate din banca cei 5000 ron pt asociatul retras sau trebuie asociatii ramasi carora li se cedeaza partile sociale sa plateasca aceasta suma din banii lor de buzunar?
De asemenea am mai citit in postarile de aici ca se calculeaza capitalul rporpiu pe baza ultimului bilant sau balanta si se imparte la 3 si se da asocaitului care se retrage suma care ii revine astfel. Insa capitalul propriu in bilantul societatii este cu minus, societatea e pe pierdere, asa ca nu stiu cum se procedeaza in cazul asta.
Va rog mult, din suflet, sa imi raspundeti si sa ma sfatuiti cum sa fac.
Multumesc anticipat.
Te rog, daca imi poti spune mai pe larg cum ai procedat, pt ca sunt intr-o situatie asemanatoare si nu stiu cum trebuie facut. In sensul ca ma intrebam daca i-ai dat bani cat a zis el sau ai impartit ce bani erau la firma in banca?
Da, ok, mersi. Insa oricum ma intereseaza si cum arata un astfel de act, adica ce anume ar trebui precizat in el:">
Dar daca fac act aditional la Actul constitutiv, am impresia ca trebuie facuta o hotarare in prealabil a asociatilor prin care se stabileste dizolvarea. Deci cam tot acolo ajung cu intrebarea. Cum arata o astfel de hotarare.
Multumesc frumos de tot! Asadar asa se face? Ok. Mersi inca o data.
As avea nevoie de un model de hotarare AGA la un SRL cu 3 asociati care vor sa decida dizolvarea SRL. Toti cei 3 asociati au aceleasi drepturi si obligatii in firma. Vor sa incheie activitatea in firma asta si fiecare sa isi vada de treaba. In mare, cam stiu ca ar trebuie sa fie ceva de genul:
Subsemnatii,
X, Y, Z(cu toate datele lor de identificare) de comun acord si in deplina libertate de vointa am adoptat prezenta HOTARARE:..., dar nu stiu cum ar trebui sa ma exprim dupa asta. In sensul ca oare ar trebui facut referire la articolul din Actul constitutiv in care se spune despre Dizolvarea societatii? Sau ar trebui spus doar ca ei au hotarat dizolvarea si concomitent si numirea unui lichidator in persoana dl. cutare?
Multumesc anticipat.