avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general monografie contabila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

monografie contabila

Buna ziua,
Sint nou pe site si nu stiu daca s-a mai raspuns lao astfel de intrebare asa ca daca problema a mai fost dezbatuta va rog sa ma scuzati.
Am o firma care a depus capital social in euro in valoare de 200.000. In actul constitutiv scrie ca respectivul capital social de 200.000 euro echivalentul a 665.000 ron calculati la un curs de 3,325 a fost depus la banca x. In data depunerii capitalului, cursul bnr era altul, respectiv 3,1699.
1. Cum inregistrez depunerea capitalului social, tinand cont ca in actul constit este stipulat un curs si bnr a stabilit alt curs in data depunerii cap. soc?

Acest capital este mutat intr-un alt cont de euro si de acolo s-au mutat in diferite zile sume intr-un cont de lei dar la alt curs decat cursul bnr pentru acea zi.
2. Cum inregistrez transferul de euro dintr-un cont in altul, deoarece eu trebuie sa stipulez un curs valutar atunci cand fac inregistrarea in programul de contabilitate?
3. Cum inregistrez schimbul valutar, deoarece banii ies din contul euro la un alt curs, negociat, diferit de cursul bnr ?

Sper ca m-am facut inteles si astept raspunsurile dvs.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: principessapunct , utilizator 23:07, 11 Noiembrie 2007
dep cap social:5124=456, 17500 ron
subscriere cap soc:456=1011, 17700ron
dif curs varsare cap soc: 665=456, 200 ron

Cam asa se face inregistrarea, in cazul in care cursul de schimb din momentul depunerii banilor este mai mic decat cel din momentul subscrierii cap social.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare in valuta-jurnal de b-ca in valuta. luciapap luciapap In data de 02.06.11 un client a virat in ct de valuta 5000 euro, pe care in data de 20.06.11 directorul ia bagat in ct in lei tot la aceeasi banca.In extrasul ... (vezi toată discuția)
Restituire aport asociat in valuta gabrielaachim gabrielaachim O societate are un asociat strain care a participat la capitalul social cu 1000 euro in 2009 cand echivalentul in lei inregistrat in contul 1012 si i actul ... (vezi toată discuția)
Inregistrare capital social rebecavalentina rebecavalentina Buna ziua. Am o intrebare, cine poate sa ma ajute.... Asociatii unei societati are parti sociale: 80 si 20 L-a infiintare, pe 26.09.2013 s-a depus capitatul ... (vezi toată discuția)