avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Impartire in cazul retragerii unui asociat din SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Impartire in cazul retragerii unui asociat din SRL

Am citit de pe forum despre retragerile de asociati adr nici un topic nu era ca situatia mea. Asadar, ma aflu in situatia de a ma retrage dintr-o societate SRL unde suntem 3 asociati cu 33,33% parti sociale fiecare. Acum, problema e ca firma are bani in banca, iar eu consider corect sa imi revina si mie parte din acei bani. Proprotional la cei 3 asociati. De exemplu, dau o cifra de 15000 ron, deci impartit la 3 ar trebui sa primesc 5000 ron. Ceilalti 2 asociati vor sa ramana in societate in continuare, asta trebuie sa precizez. Cum se procedeaza, zic bine ceea ce zic? In sensul ca oare se pot scoate din banca cei 5000 ron pt asociatul retras sau trebuie asociatii ramasi carora li se cedeaza partile sociale sa plateasca aceasta suma din banii lor de buzunar?
De asemenea am mai citit in postarile de aici ca se calculeaza capitalul rporpiu pe baza ultimului bilant sau balanta si se imparte la 3 si se da asocaitului care se retrage suma care ii revine astfel. Insa capitalul propriu in bilantul societatii este cu minus, societatea e pe pierdere, asa ca nu stiu cum se procedeaza in cazul asta.
Va rog mult, din suflet, sa imi raspundeti si sa ma sfatuiti cum sa fac.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 19:42, 11 Iunie 2007
parte din acei bani iti pot reveni doar in cazul in care acei bani sunt profit net.....adica ramasi dupa plata tuturor darilor....si aveti o hotarare AGA care dispune ca suma de....se distribuie asociatilor ca divident pentru anul......,, altfel banii firmei nu sunt banii asociatilor...asta e partea frumoasa....asociatii pot baga bani in firma dar nu ii pot scoate decat justificat...;)
Daca asociatii cad deacord pe o suma, se scoate acea suma din banca, se achita partea respectivului, dupa care se scad si partile sociale ale acestuia din societate. Asociatii ramasi trebuie sa completeze capitalul social daca acesta scade sub minim.;)
In nici un caz nu puteti scoate banii din conturile societatii si sa-i impartiti pur si simplu la 3, pentru bunul motiv ca sunt banii societatii si nu ai dvs. Tot ceea ce puteti imparti este profitul (dupa plata impoztului).
Daca dvs. doriti sa plecati si ceilalti sa ramana le puteti ceda partile sociale la un pret mai mare decat valoarea lor nominala si stabilit in negocierile dintre dvs. in raport de anumite criterii de dvs. stiute. (bani pe care cei care primesc aceste parti sociale ii vor plati din buzunarul lor si nu din conturile societatii).
cedarea partilor sociale nu e una si aceeasi cu retragerea. Daca in AGA se stabileste plata unei sume nu e nici o problema.
eu am caz concret, numai ca profitul net nu a depasit beneficiile acordate.
Se poate si pe instanta cu expertiza.
:))

In nici un caz nu puteti scoate banii din conturile societatii si sa-i impartiti pur si simplu la 3, pentru bunul motiv ca sunt banii societatii si nu ai dvs. Tot ceea ce puteti imparti este profitul (dupa plata impoztului).
Daca dvs. doriti sa plecati si ceilalti sa ramana le puteti ceda partile sociale la un pret mai mare decat valoarea lor nominala si stabilit in negocierile dintre dvs. in raport de anumite criterii de dvs. stiute. (bani pe care cei care primesc aceste parti sociale ii vor plati din buzunarul lor si nu din conturile societatii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitatile legale de a scoate bani din firma CristinaFComan CristinaFComan Buna ziua Va rog sa imi spuneti unde sa ma uit mai exact in legislatie pentru a gasi modalitatile legale de a scoate bani din firma. Pentru mine acest aspect ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social srl Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Pentru majorarea capitalului social prin aport in numerat la un S.R.L. am nevoie de: 1. Hotararea AGA privind majorarea capitalului social 2. ... (vezi toată discuția)
Impartirea bunurilor la retragerea unui asociat dariusv. dariusv. :)Buna Seara, Am nevoie de niste informatii sau mai bine zis sfaturi,sunt asociat intr-o firma cu raspundere limitata iar asociatul meu vrea sa se retraga ... (vezi toată discuția)