avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Activitate nomack

Activitate nomack

cyan a scris:

Toate aceste costuri semnificative trebuie sa fie prevazute in bugetul de venituri si cheltuieli aprobat in adunarea generala.

Blocul este intr-un ansamblu rezidential? De ce este necesara asigurarea protectiei cu firma de paza?
Supravegherea video in parcarea subterana trebuie platita numai de catre proprietarii care au locuri achizitionate.

Va multumesc mult pentru raspuns. Da, blocul face parte dintr-un ansamblu rezidential format dindoua scari, dintre care doar o scara are locatari mutati, scara doi fiind finalizata mai tarziu.

O nevoie reala de paza nu este, ci doar doleanta a catorva locatari cu masini mai scumpe decat apartamentul care gasesc necesara nevoia a mai multor straturi de securitate.

Ei incearca sa impinga costurile catre toti locatarii:
- paznic pentru bloc si parcare
- camere video pentru bloc si parcare (cele pentru parcare de doua ori mai multe decat cele pentru bloc)
- cuseta pentru paznic plasata in vecinatatea parcarii.

Nu mi se pare corect ca toti locatarii sa sustina niste costuri agreate de 20% dintre ei (cati au locuri de parcare subterana).

Intrucat nu vad o rezolvare amiabila prea curand, si factura tuturor umflata pentru a acoperi aceste costuri, deoarece toti din comitetul executiv se afla in situatia celor 20%, prevad o situatie de a ajunge in instanta, si m-ar interesa sansele reale de castig in acest caz.

Va multumesc mult.
Buna seara,

As vrea sa stiu daca urmatorul scenariu este legal. Presedinta noastra de asociatie proaspat aleasa ia foarte multe decizii ce implica niste costuri ridicate proprietarilor fara a supune nimic la vot. Exemple:

1. a inchiat un contract cu o firma de paza
2. a cumparat cuseta pentru agentul de paza
3. vrea sa puna camere video in parcarea subterana si sa fie platite de toti locatarii in conditiile in care sunt 20 de locuri de parcare subterana din 72 de apartamente.

Toate acestea fara a consulta pe nimeni, fara un vot in prealabil si fara acordul a 50 la suta plus unul din locatari.

1. Este legal?
2. la punctul 3 de mai sus, ca proprietar de apartament, dar fara parcare subterana, esti obligat sa platesti acele camere din parcare?

Va multumesc mult.
Si cum demonstrezi asta? Se pare ca tu ai ceva in general cu politistii. Daca te da in judecata, te aperi, si instanta decide. Libera exprimare nu inseamna sa arunci cu injurii in stanga si in dreapta. Iti asumi raspunderea pentru ce spui. Altfel am vorbi toti ca la usa cortului.
Buna ziua,

Voi incepe prin descrierea situatiei: In ianuarie 2016 am semnat antecontractul pentru achizitionarea unui apartament din Bucuresti, sector 3, cu 3 camere, cu termen de finalizare in Mai 2015. In Mai 2016, intreg blocul a fost finalizat si finisat, exact la termen, cum s-a promis. Suntem aproape de Septembrie, iar apartamentul inca nu ne-a fost predat.

Motivul dat de dezvoltator: Primaria intarzie eliberarea documentelor (desi termenul legal este de 30 de zile de la depunere) intrucat asteapta spaga, si se invoca (oficial) diverse motive, cum ar fi nerespectarea anumitor aspecte ale blocului, desi dezvoltatorul spune ca totul este in regula, iar motivul real este spaga. Actele, conform dezvoltatorului au fost depuse in Aprilie, si de atunci se tot asteapta dupa Primarie. Au trecut 5 luni.

Dezvoltatorul mai spune ca nu poate da Primaria Sectorului 3 in judecata intrucat ar ingreuna si mai mult predarea apartamentelor.

Intrebarile mele sunt:

1. Cum as putea verifica daca cele spuse de dezvoltator sunt adevarate? As vrea sa aflu si varianta primariei in cazul in care dezvoltatorul nu spune tot adevarul.

2. Ce pot face, carei institutii ma pot adresa pentru a incerca accelerarea acestui proces? (Am platit 15 % din apartament, deci nu prea mai pot da inapoi)

Va multumesc.