avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Predare Apartament Intarziata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Predare Apartament Intarziata

Buna ziua,

Voi incepe prin descrierea situatiei: In ianuarie 2016 am semnat antecontractul pentru achizitionarea unui apartament din Bucuresti, sector 3, cu 3 camere, cu termen de finalizare in Mai 2015. In Mai 2016, intreg blocul a fost finalizat si finisat, exact la termen, cum s-a promis. Suntem aproape de Septembrie, iar apartamentul inca nu ne-a fost predat.

Motivul dat de dezvoltator: Primaria intarzie eliberarea documentelor (desi termenul legal este de 30 de zile de la depunere) intrucat asteapta spaga, si se invoca (oficial) diverse motive, cum ar fi nerespectarea anumitor aspecte ale blocului, desi dezvoltatorul spune ca totul este in regula, iar motivul real este spaga. Actele, conform dezvoltatorului au fost depuse in Aprilie, si de atunci se tot asteapta dupa Primarie. Au trecut 5 luni.

Dezvoltatorul mai spune ca nu poate da Primaria Sectorului 3 in judecata intrucat ar ingreuna si mai mult predarea apartamentelor.

Intrebarile mele sunt:

1. Cum as putea verifica daca cele spuse de dezvoltator sunt adevarate? As vrea sa aflu si varianta primariei in cazul in care dezvoltatorul nu spune tot adevarul.

2. Ce pot face, carei institutii ma pot adresa pentru a incerca accelerarea acestui proces? (Am platit 15 % din apartament, deci nu prea mai pot da inapoi)

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Probleme constructor - nepredarea apartamentului la timp mmer mmer Buna ziua, Am urmatoarea problema: am incheiat un antecontract pentru un apartament dintr-un bloc in faza in care era la rosu. In antecontract se prevede ca ... (vezi toată discuția)
Cumparare ap cu cf incert, bloc in constructie fbogdan fbogdan Buna seara, permiteti-mi va rog sa expun situatia si sa va cer sfatul: Vreau sa cumpar un ap la et 4 intru-un bloc partial construit (cu 3 etaje, acum se ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract de vanzare cumparare carmenjavla carmenjavla In data de 24.05.2005. am incheiat un antecontract de vanzare – cumparare prin agentia imobiliara Carmita Classic reprezentata prin domnul Rac Dorin ... (vezi toată discuția)