avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare ap cu CF incert, bloc in constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare ap cu CF incert, bloc in constructie

Buna seara, permiteti-mi va rog sa expun situatia si sa va cer sfatul:

Vreau sa cumpar un ap la et 4 intru-un bloc partial construit (cu 3 etaje, acum se construiesc restul etajelor - 7 in total), receptia de la Primarie fiind in primavara 2016.

Dezvoltatorul spune ca apartamentele au CF, si ca notarul cu care lucreaza garanteaza acest lucru insa eu am unele retineri.
Se solicita sa platesc un avans (50 % din suma) la semnarea antecontractului de cumparare. Cum ar trebui sa procedez inainte de a plati avansul?

Maine la prima ora ar trebui sa platesc avansul.
Eu vreau sa am certitudinea ca:
1) apartamentele au intr-adevar CF, este notarul constructorului de incredere (isi face profesionist meseria)?
2) se finalizeaza constructia
3) nu raman cu banii dati
4) as avea nevoie de avocat pt redactare antecontract?

Apartamentele finisate sunt vandute, dar mai exista ap. la rosu nevandute inca.
In cazul nefericit in care as plati avansul cu antecontract la notar, si din diverse motive nu se finalizeaza constructia sau apar alte probleme, la ce riscuri ma expun?

Va multumesc pt timpul si raspunsul Dvs!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2015
fbogdan, utilizator

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare cumparare imobil in constructie gabilioiu gabilioiu Buna ziua, In urma cu un an am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament la etajul 5 intr-un imobil aflat in stadiul de constructie ... (vezi toată discuția)
Probleme constructor - nepredarea apartamentului la timp mmer mmer Buna ziua, Am urmatoarea problema: am incheiat un antecontract pentru un apartament dintr-un bloc in faza in care era la rosu. In antecontract se prevede ca ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare cu plata a 90% din suma euvictoria euvictoria Buna ziua, Pe data de 1 iulie voi incheia un antecontract de vanzare-cumparare la un notariat agreat de dezvoltator, pentru un apartament in Bucuresti.Pentru ... (vezi toată discuția)